Societat

Busquen el creador d'un grup de Facebook d'apologia del suïcidi que planejava un acte col·lectiu per al 21 de desembre

L'alarma policial ha saltat perquè un menor membre del grup va intentar treure's la vida

La policia de Hong Kong ha ordenat la captura d'un usuari de la xarxa social Facebook per haver creat un grup d'apologia del suïcidi després que un dels seus membres, un escolar de quinze anys, intentés matar-se.

I have to practise suicide (He de practicar el suïcidi) era el nom del grup, que havia reunit 190 membres sota la proposta de cometre un suïcidi col·lectiu programat per al proper 21 de desembre.

Arran que l'internauta menor intentés treure's la vida fa dues setmanes saltant des de l'edifici de la seva escola, al districte de Tin Shui Wai, la brigada telemàtica de Hong Kong ha obert una investigació sobre el grup. Segons un portaveu del cos policial, Kenneth Li Kin-fai, el principal objectiu és trobar el creador del grup.  Tanmateix, ha explicat, serà difícil, ja que "internet no té fronteres" i els membres del grup online "podrien ser de fora de Hong Kong".

Facebook ha tancat el grup després de la notícia, mentre que el creador, per la seva banda, s'ha defensat dient que ell no està animant a cometre suïcidi, sinó que "tot era una broma interna" i el membres del grup havien de debatre formes de morir "de manera absurda, com ara saltar d'una cadira".

Tot i així, el diari South China Morning Post ha reportat diverses discussions dins del grup de Facebook on els usuaris plantejaven "de forma seriosa" la pròpia mort amb dades i mètodes concrets.

El director del Centre per la Investigació i la Prevenció del Suïcidi de Hong Kong, Paul Yip Siu-fai, ha assenyalat la perillositat del cas perquè "una persona que té pensaments suïcides els transmet als altres" i ha demanat greus mesures sancionadores.

En aquest sentit, la llei hongkonguesa castiga amb penes de fins a 14 anys de presó els delictes d'ajudar, aconsellar, induir o facilitar el suïcidi a una persona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.