Societat

Quimi Portet suspèn un concert a Mali per la crisi dels segrestos

El músic estava convidat al Festival au Desert al gener

El segrest dels tres cooperants catalans a Mauritània a mans d’Al-Qaida al Magrib Islàmic i d’un ciutadà francès al nord de Mali està començant a fer replantejar expedicions i projectes que en els propers mesos s’havien de dur a terme a la regió. És el cas de la participació de Quimi Portet al Festival au Desert, a Tombouctou, elsdies 7, 8 i 9 de gener, en una trobada que s’ha convertit en una cita musical de referència.

Portet es lamentava ahir per la suspensió de la seva actuació, programada per al tercer dia del festival amb el grup tuareg Tartit, amb qui havia de compartir escenari. “Teníem tres dies per preparar alguna cosa i fins i tot col·laborar en cançons mútues”, va apuntar. Amb un punt d’humor i recordant que acostuma a batejar les seves gires com a mundials, Portet va afegir que “és una pena no anar a Mali per la inestabilitat política, perquè per fi teníem coartada per parlar de World Tour”.

Retorn dels vehicles
D’altra banda, el comitè tècnic encarregat del seguiment del segrest va iniciar ahir les gestions per facilitar la tornada dels membres de la caravana que van decidir quedar-se, a l’espera de notícies dels tres ostatges. El govern espanyol va establir contacte amb les ambaixades de Nouakchott i Dakar per facilitar la tornada dels voluntaris –que són a Mauritània– i dels vehicles que van deixar al Senegal, ja que el gruix d’integrants de la caravana va tornar dimecres via aèria.

A través d’un breu comunicat, el ministeri d’Exteriors també va assegurar que les famílies dels segrestats continuen sent informades puntualment de la situació.

Per la seva part, l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va anunciar que representants del consistori i de Barcelona Acció Solidària es concentraran cada dimecres a les set de la tarda a la plaça del Rei per reclamar l’alliberament dels ostatges. La dona de l’alcalde Hereu és membre de l’ONG colpejada pel segrest.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.