Societat

La contra

Un somni que es fa realitat

Núria Noguera i Rafel Arenas són una parella de Sant Joan de Mollet, especialistes en teràpies orientals, que el dia 15 emprendran un viatge de setze anys per l'Àfrica i l'Àsia

“Els somnis es converteixen en idees i les idees s'han de poder realitzar. I nosaltres estem aconseguint realitzar una idea, que havia estat un somni”, explica Rafel Arenas, terapeuta en medicina tradicional xinesa que el dia 15 d'aquest mes emprendrà amb la seva dona, Núria Noguera, professora de txi-kung, un llarg viatge de 16 anys. El seu projecte consisteix a visitar 32 països (6 mesos en cada país) ensenyant-hi acupuntura, una de les especialitats d'en Rafel. Però no és un projecte fet a la babalà. Fa 15 anys que tenien el somni d'anar a ensenyar a la Xina. “Però ensenyar-hi què? –es preguntaven–, perquè és evident que poc els en podem ensenyar, de medicina tradicional xinesa, als xinesos”. Fa tres anys van tenir la idea: “Baixarem per la costa africana i resseguirem l'Àsia fins a la Xina ensenyant acupuntura. I als xinesos els explicarem la nostra experiència, si els interessa”. I va resultar que la idea d'aquesta parella de Sant Joan de Mollet va agradar als xinesos. A la Xina volen conèixer amb detalls l'experiència d'en Rafel i la Núria, per tal que altres terapeutes puguin treballar o ensenyar a l'Àfrica els secrets de la medicina tradicional xinesa. Dèiem que no era un projecte fet a la babalà, i hi afegirem que no és cap viatge a la bona de Déu. Abans d'emprendre el viatge es posen en contacte amb associacions o organismes que estiguin interessats en el curs de sis mesos que ofereixen. Al Marroc, per exemple, que serà la primera aturada de sis mesos, ja els esperen. Els seus alumnes seran estudiants de medicina i d'infermeria. El diploma que obtindran els alumnes té un reconeixement oficial, i inclourà la signatura del rei del Marroc. Mentre en Rafel ensenyi acupuntura, la Núria ensenyarà txi-kung a les dones. No cobraran res per la seva feina. Només demanen a les entitats que els acullen que els paguin el menjar, que els vagin a buscar a la frontera, un intèrpret per fer les classes en condicions i un lloc per deixar-hi el vehicle. Fa tres anys que busquen el finançament necessari: “Moltes empreses hi han col·laborat, les unes més que les altres, però entre totes ho han fet possible”. Fins i tot els han aconseguit un camió, que han adaptat com a habitatge i centre de treball. A més, han escrit dos llibres sobre les seves respectives especialitats per autofinançar-se. Els venen al seu centre d'acupuntura de Sant Joan de Mollet (www.acupunturagirona.com), que a partir d'ara gestionarà el seu fill. La família, fills i pares, accepten la decisió d'en Rafel i la Núria: “Als pares els costa entendre que marxaràs tant de temps, però ho acaben acceptant”. De tota manera aprofitaran internet per estar en contacte amb els de casa: Facebook i Twitter, càmera web i un bloc obert a tothom que aniran actualitzant. A la pregunta de què n'esperen, d'aquest viatge, responen sense dubtar-ho ni un moment: “Aprendre. Enriquir-nos com a persones i continuar aprenent-ne”. Venerable propòsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.