Societat

Facebook evita aclarir el tancament d''Els catalans no som espanyols'

Diuen que són sensibles als continguts que amenacin amb violència a les persones i expressin odi cap als individus i que els eliminen, però mantenen pàgines com 'Odio a los independentistas'

La versió oficial de Facebook sobre el tancament del grup Els catalans no som espanyols ha deixat insatisfets els creadors de la pàgina, ja que no precisa els motius de l'eliminació i dóna una explicació superficial i general. En la resposta enviada a l'AVUI.cat, la xarxa social diu que prefereix no fer "cap comentari sobre les raons específiques per a l'expulsió de continguts a Facebook".

En aquest cas, argumenten que van avaluar les notificacions, sobre la base de les seves condicions d'ús, i per això van reaccionar "ràpidament", ja que el grup "violava" les seves regles. "Som especialment sensibles als grups que amenacen amb violència a les persones i aquests grups es retiren. També tanquem els que expressen odi cap als individus, o grups patrocinats per organitzacions terroristes reconegudes", afegeix Facebook, sense dir si algun d'aquests motius ha causat l'eliminació del grup catalanista en concret.

La xarxa social, però, sí que posa èmfasi a remarcar que "no elimina grups que parlin en contra d'un país, una entitat política o una idea". "L'objectiu d'aquestes polítiques és assolir controlar el delicat equilibri que suposa donar als usuaris la llibertat d'expressar les seves opinions i creences, però garantint al mateix temps que els individus i grups de persones no se sentin amenaçats o en perill", diuen. Tanmateix, aquest equilibri es trenca contínuament en aquesta xarxa. Grups com Yo también odio a los independentistas continuen oberts, encara que al mur s'hi pot llegir: "Muerte a Carod Rovira! y muerte a todos los que no quieren ser españoles".

Jordi Calls, un dels creadors d'Els catalans no som espanyols, que ha guanyat 4.000 membres en una setmana, se sorprèn de la resposta oficial de la xarxa social: "No ho entenc, la veritat". "A mi el que m'agradaria saber és què ho va provocar, el nombre de denúncies de grups espanyolistes, algun comentari al mur... És molt fàcil aleshores eliminar el que vulguis", opina.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.