Societat

Benet XVI vol tutelar directament els Legionaris de Crist

El Vaticà nomenarà un delegat a la congregació arran de les acusacions d'abusos sexuals contra el fundador, Marcial Maciel, per part d'una comissió de bisbes

El papa Benet XVI vol posar sota control la congregació dels Legionaris de Crist després de les conclusions de la investigació del Vaticà sobre l'actuació del seu fundador ja desaparegut, el mexicà Marcial Maciel, que és acusat d'abusos sexuals. Benet XVI posarà un delegat personal al capdavant dela congregació, segons ha anunciat aquest dissabte el Vaticà.

L'Església té la "ferma voluntat d'acompanyar i ajudar" la congregació "en el camí de la purificació que persegueix" i el Papa concretarà les modalitats d'aquest suport, que començaran pel nomenament d'un delegat", ha anunciat el Vaticà en un comunicat. L'ajut de la Santa Seu a la congregació passarà també per un "acostament sincer a aquells que, dins o fora de la congregacio, han estat víctimes d'abusos sexuals i del sistema de poder imposat" pel pare Maciel, afegeix el comunicat.

La investigació sobre els Legionaris de Crist revela que "els gravíssims i objetivament immorals comportaments" del pare Marcial Maciel, fundador de la congregació, "han estat confirmats per testimonis incontrovertibles", diu el Vaticà, que es fa ressò de la investigació realitzada per cinc bisbes durant vuit mesos.

El mexicà Marcial Maciel apareix com a culpable d'abusos sexuals a menors seminaristes i de portar una doble vida amb, com a mínim, dues dones amb les quals va tenirtres fills. Els bisbes de la comissió investigadora es van reunir divendres amb el Papa i el cardenal Tarcisio Bertone, secretari d'Estat del Vaticà.

La comissió investigadora ha arribat a la conclusió que els actes del fundador dels Legionaris, a més de ser delictius moltes vegades, palesen "una vida mancada d'escrúpols i d'un sentiment religiós genuí". Els bisbes remarquen que aquest comportament no era conegut per gran part dels membres de la congregació, a causa del sistema de poder establert per Maciel i per la seva funció de fundador carismàtic.

El comunicat del Vaticà afegeix que Benet XVI vol assegurar-se que els legionaris i membres del moviment Regnum Christi, format per laics, "no siguin deixat sols: l'Església té la ferma voluntat d'acompanyar-los i d'ajudar-los en el camí de la purificació que els espera".

Des del 15 de juliol i fins al 16 de març, els bisbes Ricardo Watty Urquidi, de Tepic (Mèxic); Ricardo Blázquez, bisbe de Valladolid; Ricardo Ezzati Andrello, de Concepción (Xile); Charles Joseph Chaput, de Denver (EUA), i Giuseppe Versaldi, d'Alessandria (Itàlia) han investigat 120 comunitats dels legionaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Un treballador mor en un accident amb un carretó elevador

Mollet del Vallès
medi ambient

Els EUA emeten una alerta d’huracà per a Puerto Rico i les Illes Verges

barcelona
societat

Limitació horària als establiments d’alimentació per reduir l’incivisme

Vilafranca del Penedès
GIRONA

Diversos arbres caiguts a la ciutat a causa del mal temps

GIRONA
societat

L’alcalde de Mataró demana a Illa ajuda per transformar la ciutat

Mataró
LLORET DE MAR

El tram del passeig de Fenals malmès per la garbinada, a punt per reobrir

LLORET DE MAR
Meteorologia

Una tempesta acompanyada de pedra escombra diversos municipis del Segrià

Lleida

Més de 2.300 places per fer exercici físic durant el proper curs

girona
societat

15a edició del Water Park Day a Illa Fantasia

Vilassar de Dalt