Societat

Cau un grup que robava la mercaderia de camions a les àrees de descans de les autopistes

Els Mossos detenen 23 persones i el jutge en fa empresonar 10 provisionalment. La banda actuava a Catalunya, l'Aragó, Navarra i Castella i Lleó

Vigilaven les àrees de descans. Escollien un camió. El controlaven. Tallaven la lona i en una furgoneta s'emportaven tot el material. Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup organitzat que robava les mercaderies dels camions a les àrees de descans de les autopistes AP-7 i AP-2. En total, hi ha 23 detinguts, tots de nacionalitat espanyola i d'entre 18 i 45 anys, 10 dels quals han ingressat a presó preventiva. Se'ls acusa de robatoris amb força a Catalunya, Aragó, Castella i Lleó i Navarra.

Es tracta d'un grup "jerarquitzat, amb una estructura clara i que portava anys actuant", segons ha explicat el cap de l’Àrea Territorial d’Investigació de la Regió Policial Metropolitana Nord, l’inspector Xavier Sánchez. "Treballaven en equips de dos i tres vehicles. Escollien el camió que els semblava més interessant i s'emportaven la mercaderia. Des de pernils fins a màquines de cosir, radiadors, roba, cinturons, ordinadors i productes de cosmètica", ha explicat.

Una quarta part del material recuperat és ara al complex Egara dels Mossos, a Sabadell. La resta encara s'ha de quantificar. "Hi ha molts objectes i és difícil traslladar-los tots. És impossible saber quant material tenien. Són desenes de milers d'articles", ha reconegut l'inspector. Entre el material, hi ha televisors de plasma i centenars de joguines i sabates, la majoria de reconegudes marques.

Un cop es feien amb el material, el guardaven en magatzems i domicilis particulars i el venien en mercats ambulants i alguns comerços. "Un dels detinguts tenia un establiment", ha assenyalat Sánchez. La resta es dedicava única i exclusivament a les activitats delictives. Tots ells sumen 100 detencions per diferents motius.

Delicte d'associació il·lícita
Els detinguts estan acusats d'un delicte d'associació il·lícita i un altre de robatori amb força. És la primera vegada que els Mossos realitzen una detenció per associació il·lícita i robatori amb força a autopistes, tot i que aquest tipus penal ja l'han aplicat moltes altres vegades, per exemple, quan detenen xarxes de lladres que es dediquen als furts al metro o en altres llocs.

Durant la investigació, els agents han escorcollat 20 domicilis al Vallès Occidental (Ripollet) i Oriental (Granollers, Cardedeu i Lliçà d'Amunt, entre d'altres).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.