Societat

El govern analitzarà el risc de conductes violentes de tots els presos

S'utilitzarà un programa informàtic que analitza 43 variables per tal d'avaluar-ne el risc

El departament de Justícia avalua des d'aquest dilluns amb una eina pionera a tot l'Estat el risc de conductes violentes dels 10.000 interns de tots els centre penitenciaris catalans, tant dins com fora de la presó i hagin estat o no condemnats per delictes violents.

La consellera Montserrat Tura ha explicat aquest dilluns que l'eina electrònica que s'utilitzarà per fer-ho, l'e-Riscanvi, permetrà els professionals del sistema penitenciari anticipar-se als comportaments violents dels reclusos des del seu ingrés, modificar el programa de rehabilitació que segueixen i augmentar les possibilitats d'èxit de reinserir els presos.

El Riscanvi analitza 43 variables per tal d'avaluar el risc dels interns de presentar conductes violentes contra ells mateixos, contra altres presos i el personal penitenciari, així com de cometre delictes violents i que no s'escapin de la presó aprofitant un permís o una sortida programada.

Aquesta eina, que es va començar a elaborar al gener de l'any passat, suposa una "valoració permanent de l'evolució de la reeducació" dels interns per tal de millorar les possibilitats d'èxit, segons ha senyalat la consellera. Tura ha afegit que, a més, s'aplicarà als reclusos des del seu ingrés i no en el darrer tram de la condemna.

El Departament ha format des del gener a 134 especialistes de la rehabilitació però no serà fins a l'abril del 2010 quan finalitzi el procés formatiu dels més de 700 professionals que treballen en la reinserció. Tot i això, els que ja han realitzat el curs, han començat aquest dimecres a utilitzar el Riscanvi en deu presos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.