Societat

Més de 1.800 esmenes parlamentàries a la llei d'educació

CATALUNYA

Els grups que donen suport al govern han presentat un total de 308 esmenes a la Llei d'educació de Catalunya (LEC), entre les que han presentat conjuntament, en solitari i entre dos dels grups. La llei no arriba als 200 articles. En concret, els tres grups han presentat junts 183 esmenes, ICV-EUiA 103 en solitari, ERC setze en solitari, PSC i ICV-EUiA dues més conjuntament, i el PSC i ERC quatre més.

A aquestes xifres cal sumar-hi les gairebé 400 esmenes que ha presentat CiU, les 500 del PPC i les 600 del grup mixt. Es tracta d'un molt elevat nombre d'esmenes per a la tramitació d'una llei al Parlament.

Tot i aquest elevat nombre d'esmenes, el diputat del PSC Daniel Font ha assegurat que hi ha una relació entre els socis del govern "d'entesa" i que han pogut arribar a un "ampli acord sobre molts títols de la llei", tot i que ha reconegut que es mantenen "reserves". A més, creu que també hi ha una relació "estreta" amb CiU.

Cal recordar que ICV-EUiA no va donar suport a la llei quan va ser aprovada pel govern. "Volem reiterar la nostra voluntat d'arribar a un ampli consens", ha assegurat igualment Font. De fet, creu que les esmenes representen una "millora qualitativa" respecte al text de la llei que va entrar al Parlament procedent del govern, que ha anat "evolucionant". 

Per la seva banda, la portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, creu que, amb el gruix d'esmenes presentades, es demostra que tenien "raó" els qui van criticar el text que va sortir del govern. 

Des del grup mixt, el seu president, Albert Rivera, ha explicat que els eixos bàsics de les seves esmenes pretenen "garantir un servei d'educació pública de qualitat, garantir els continguts i un trilingüisme efectiu". 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cervesa sota el paviment de Bruges

Brussel·les
Salvador Bacardit
Rector del Seminari de Barcelona

“Aquest curs els seminaristes es concentraran a Barcelona”

Barcelona
ciència

Mart alberga grans reserves d’aigua, però massa profundes per accedir-hi

barcelona
successos

Mor el conductor d’una moto en un xoc frontal amb un turisme a Sant Celoni

Sant Celoni
canvi climàtic

Gairebé 48.000 morts per calor a Europa el 2023, el segon pitjor any de la dècada

barcelona
Societat

La Festa Major de Badalona tindrà un Punt Lila per a una celebració lliure de violències

Badalona
Societat

Mor l’excèntric empresari austríac, Richard Lugner

Lloret denuncia sis establiments per vendre alcohol a menors

lloret de mar
successos

Mor un motorista a la C-14 a Vilanova de l’Aguda

Vilanova de l’Aguda