Societat

Demanen penes entre quatre i set anys de presó per dos mossos acusats de detenir il·legalment un veí de Barcelona

La fiscal demana set anys de presó per a un agent dels Mossos d'Esquadra pels delictes de detenció il·legal i lesions i quatre anys per a una companya per un delicte de detenció il·legal.

L'acusació pública considera que tots dos van detenir de forma improcedent un veí de Barcelona quan aquest es va negar a identificar-se, i el van acusar de desobediència i resistència a l'autoritat. A més, considera que l'agent va lesionar-lo en un braç quan el va immobilitzar.

En el judici que ha començat aquest dimarts a l'Audiència de Barcelona, els processats han defensat la detenció, i consideren que van actuar correctament.

La fiscal considera que els agents, vestits de paisà, van anar a un domicili de Barcelona buscant un ciutadà hongarès ja que hi havia una ordre de detenció. Els mossos van trucar al domicili i van identificar-se com a policies des de l'escala sense que encara s'hagués obert la porta. Llavors la víctima –que no era pas el ciutadà hongarès– va sortir i va demanar que li ensenyessin la placa perquè ho havien fet molt ràpidament.

En el judici la víctima ha explicat que no va veure cap identificació i per això no es creia que els processats fossin policies. L'agent processat ha explicat que es va identificar unes "tres o quatre vegades" i que la víctima els va dir que també era policia i que havia treballat infiltrat en una banda. També ha destacat que el ciutadà es va negar a ensenyar la seva documentació com els agents li demanaven. A més, aquest agent ha dit que la víctima va fer un gest cap a ell i pensava que l'estava agredint, per això el va agafar del braç i "amb la mínima força necessària" el va immobilitzar.

Les acusacions destaquen que els agents van actuar de forma improcedent quan van detenir la víctima i el van portar a la comissaria de les Corts. Amb tot, el mosso ha explicat que va consultar la detenció amb els seus superiors que la van autoritzar.

Influències
El mosso ha dit que mentre portaven el veí fins el vehicle policial els va amenaçar amb enfonsar-los la seva carrera professional ja que coneixia l'anterior major dels Mossos d'Esquadra, Joan Unió. Aquest processat considera que les acusacions i els tres mesos que va estar suspès de feina es per culpa de les influències de la víctima. En aquest sentit ha recordat que la nit de la detenció va rebre nombroses trucades de comandaments de Mossos interessant-se pel detingut, un fet "inusual".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.