Societat

Per cinquena nit, 10.000 abonats continuaran sense subministrament elèctric

Mentre Protecció Civil manté la xifra d'afectats en 20.000, l'equivalent a unes 60.000 persones, Endesa "garanteix" un restabliment del servei "imminent" per a 10.000 clients

Uns deu mil abonats, aproximadament unes 60.000 persones, passaran la cinquena nit consecutiva sense subministrament elèctric a causa de la greu avaria de les línies, causada per la nevada de dilluns a les comarques gironines. Mentre Protecció Civil manté la xifra de 20.000 afectats per la interrupció del servei, Endesa "garanteix" el restabliment "imminent" del subministramenht a uns deu mil clients per a aquesta mateixa nit.

Segons una nota emesa per Protecció Civil a les 18.43h d'aquest divendres, el govern de la Generalitat estima que uns 20.000 abonats continuaven afectats pel tall en el subministrament elèctric com a conseqüència de la nevada de dilluns. Per pal·liar la situació, s'han posat en funcionament 170 grups electrògens i altres 151 estan en procés d'instal·lació, segons la mateixa informació.

La incidència afecta encara unes 60.000 persones de 33 municipis de les comarques gironines, que continuaran sense electricitat per cinquena nit consecutiva i en molts casos hauran d'esperar encara fins a la setmana que ve per tenir servei. Els municipis que continuen sota l'efecte de l'avaria pertenyen a les comarques de l'Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès i la Selva.

La falta de subministrament és pal·liada parcialment amb la instal·lació d'uns 287 grups electrògens a la demarcació de Girona i 37 més a la de Barcelona. L'apagada ha afectat també uns 12.000 alumnes de 39 centres que no han pogut anar a escola durant tota la setmana.

L'administració catalana destaca que més de 1.683 tècnics i 2 helicòpters estan treballant en la reposició del servei. En paral·lel, el govern de la Generalitat ha obert 7 expedients informatius a les companyies elèctriques que donen servei a la zona (REE, Fecsa Endesa, Agri-Energia, Bassols, Estabanell i Pahisa, Elèctrica del Cardener, Elèctrica de Jafre) i s’han creat 4 unitats de reconeixement de la Generalitat de Catalunya per inspeccionar sobre el terreny l’estat de la xarxa i la labor de reposició del servei.

Tot i aquestes mesures, la mateixa informació fa constar que els suports afectats per les avaries comptaven amb les corresponents actes d’inspecció, i no s’havia detectat cap defecte vinculable amb la seva caiguda


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona

L’episodi de sequera ha causat la mort de 2.000 arbres

Barcelona