Societat

Un dels herois del carrer Provença té antecedents policials per violència domèstica

Un dels homes que dimarts va ajudar la dona apunyalada pel seu excompany en un carrer de Barcelona té antecedents policials per violència domèstica contra la seva parella.

Segons han confirmat fonts policials, Wilson A.Ribera, de nacionalitat equatoriana, té antecedents, però ara mateix no té cap compte pendent amb la justícia.

Ribera és un dels tres homes que es va enfrontar dimarts a l'agressor que va apunyalar la seva exxicota al carrer Provença, a prop de la Sagrada Família. Quatre persones més van intervenir en els fets, i cada un dels set casos seran estudiats pel departament d'Interior per aclarir fins a quin punt van tenir protagonisme en el salvament, per determinar quantes medalles individuals s'han de donar, al marge d'una felicitació conjunta que està gairebé garantida.

El fet que Ribera tingui antecedents policials, i que siguin precisament per violència domèstica, és un factor que la conselleria es veurà obligada a tenir en compte, tot i que cap portaveu del departament volia abordar el tema aquest dijous. "No comentarem si algú té o no té antecedents, però el que és segur és que el decret que regula les condecoracions no entra en aquesta qüestió", ha dit com a tota resposta el portaveu oficial del cos.

L'agressor, empresonat
Mentre es descobria el passat de l'heroi, que es va deixar entrevistar ahir per diversos mitjans de comunicació, el jutjat enviava a la presó l'agressor que Ribera va aturar a cops ajudat per dos homes més, un dels quals també ha estat proposat ja per a la condecoració. El tercer valent entrarà en la proposta quan Interior disposi de les seves dades i hagi contrastat la seva participació, i també es tindran en compte els altres vianants implicats en el salvament.

El jutjat número 4 de Barcelona de violència sobre la dona ha ordenat empresonar provisionalment Jesús M.P.A., que va arribar a clavar diverses ganivetades a la seva excompanya abans que la dona fos rescatada per Ribera i companyia. Se li ha imputat un delicte de temptativa d'homicidi.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.