Societat

Millet:"Tot el tema de la comptabilitat i els números el portava el senyor Montull, jo em limitava a firmar"

L'expresident de l'Orfeó va traslladar tota la responsabilitat dels comptes del Palau a Montull durant la declaració davant el jutge

L'expresident de la Fundació Orfeó Català - Palau de la Música, Fèlix Millet, va traslladar tota la responsabilitat sobre els comptes del Palau a Jordi Montull durant la declaració que va fer fa dues setmanes davant el jutge, Juli Solaz, els dos fiscals i els advocats de l'acusació i la defensa, que avui publica El Periódico. "Tot el tema de la comptabilitat i els números l'ha de preguntar al senyor Montull, que és qui ho sap tot i qui ho portava, jo em limitava a firmar (...).  A partir d'aquí, jo desconec absolutament tot el procés, perquè no el conec".

Millet també va assegurar que Montull no li donava mai compte de quin era el destí de la despesa i que només "l'hi deien verbalment". Segons Millet, les firmes es feien un cop al mes i, com que hi havia tants documents a firmar, "no analitzava firma per firma". "Jo firmava, tenia tota la confiança [en Montull] i s'emportava els diners", relata.

L'expresident de la Fundació del Palau assegura que també desconeix com es concretaven les comissions a intermediaris d'orquestres i als cors, perquè ho portava Montull. Segons Millet, ell només s'encarregava de concretar les comissions que es donaven a la gent que buscava patrocinadors. L'expresident de l'Orfeó Català també reconeix haver cobrat "fins a un màxim d'un 10% dels beneficis".

Millet va començar la declaració puntualitzant alguns aspectes de la confessió que va fer a principis de setembre sobre el cas Palau, en què va reconèixer haver destinat 1.300.000 euros de la Fundació a fer obres en una de les seves finques de l'Ametlla i en diversos viatges. L'expresident de l'Orfeó va assegurar que, segons "el senyor Montull", aquesta quantitat no era exacta i que podia ser una mica superior o inferior. Sobre les obres fetes a la seva casa de l'Ametlla, Millet va declarar que totes les obres també les havia portar el senyor Montull i en diverses ocasions va assegurar que no recordava els detalls, com per exemple, quants viatges va fer amb la seva família a costa dels diners del Palau de la Música.

A la declaració també va remarcar que el compte obert a Suïssa "no té res a veure amb aquest cas", ja que, segons va explicar, el van obrir amb la seva dona "just després de la mort de Franco". Millet també va voler deixar clar que la seva dona no tenia res a veure amb tot el que estava passant, malgrat que era accionista d'un parell d'empreses creades per encobrir el cobrament de bons i incentius del Palau.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.