Societat

66.000 alumnes de sisè de primària, a prova

L'examen, els resultats del qual no són vinculants, es farà a totes les escoles catalanes, públiques i privades. S'avaluarà el nivell de català, castellà i matemàtiques

Una prova per avaluar el nivell de competències bàsiques avaluarà aquest dimecres més de 60.000 alumnes catalans de sisè curs de primària, abans que passin a secundària. La prova costarà a l'administració un milió d'euros.

Recentment el conseller d'Educació, Ernest Maragall, va definir l'examen com una "eina pràctica" perquè tant el departament com els centres i les famílies coneguin el nivell dels seus alumnes i, en funció dels resultats, es puguin reorientar les polítiques educatives "amb matisos", en el marc del projecte de la llei d'educació de Catalunya (LEC).

Els exàmens, que es faran aquest dimecres en alguns centres i el 13 de maig en els restants, analitzaran la comprensió i expressió dels estudiants en català i castellà, a més de les seves habilitats en matemàtiques.

Els resultats dels exàmens, que es faran arribar als alumnes i a les seves famílies, en cap cas es faran públics, ja que no és voluntat d'Educació "establir un rànquing de centres ni etiquetar les escoles de Catalunya", ha explicat el director general de Bàsica i Batxillerat, Jaume Graells.

Tot i la desconfiança que alguns sindicats han apuntat que generarà la prova entre els mestres, Graells ha considerat que és un examen "extern i amb garanties de rigor" que, a més, avaluaran els mateixos mestres catalans.

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, també ha defensat la utilitat d'aquest examen -que no és vinculant- perquè implica també les famílies en la decisió de passar de curs l'alumne o de fer-lo repetir.

El conseller ha augurat que la prova constituirà una "immensa riquesa informativa", i permetrà a les escoles, amb "l'autonomia que concedeix la LEC", aplicar criteris de reforma.

Tots els estudiants de primària faran l'examen, però els resultats dels alumnes amb necessitats especials i d'aquells que s'hagin incorporat al sistema educatiu català en els dos últims anys, no comptabilitzaran a les estadístiques.

L'examen de sisè de primària se sumarà als ja existents en els controls de qualitat del sistema educatiu, que actualment es fan també a quart de primària i a segon de secundària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.