Societat

Interior rebutja la participació del ministeri de Defensa en el consorci per fer el centre per la Pau a Montjuïc

El secretari general d'Interior, Joan Boada, ha criticat que el ministeri de Defensa formi part del consorci que ha de tirar endavant el projecte del Centre per la Pau de Montjuïc. D'altra banda, ha reclamat delimitar les competències d'aquest nou centre per no envair la tasca de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), perquè Catalunya no es pot permetre "l'error" de tenir dues institucions que treballin "exactament pel mateix".

Joan Boada ho ha dit a la presentació d'una trobada de diverses ONG de tot el món que reclamen la creació de serveis civils de pau. En aquest sentit, ha anunciat que demanarà a l'Institut Català Internacional de la Pau un anàlisi per estudiar les possibilitats de creació del servei civil de pau a Catalunya.

Els serveis civils de pau són missions civils no armades i professionals promogudes per institucions oficials o associacions civils. El seu objectiu és treballar per la reducció de la violència o la creació de condicions per la resolució pacífica de conflictes. Països com Alemanya o Àustria ja han creat aquests tipus de missions, i ja han portat a terme missions a l'Àfrica, Amèrica Llatina, Àsia o l'antiga Iugoslàvia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.