Societat

Només sis barques surten a pescar a Tarragona per culpa del temporal de neu

Tan sols mitja dotzena de barques han sortit a pescar aquest dilluns al matí a Tarragona arran el temporal de neu i vent que viu el conjunt del país. La resta de barques s'han quedat amarrades al port. La flota pesquera de la Confraria de Pescadors està constituïda per una seixantena d'embarcacions. La desena de barques d'encerclament que surten de nit han hagut de recular i tornar a port, sense peix. Per aquest motiu, la llotja no s'ha pogut obrir. Pel que fa a la cinquantena de barques que surten al matí -arrossegament i arts menors-, la immensa majoria també han decidit no sortir per les previsions de mal temps. Només sis barques mitjanes que pesquen a prop de costa s'han atrevit a fer-se a la mar.

Carles Torrents i Diego García han estat uns dels pocs pescadors que aquest dilluns han sortit a la mar. "Hem sortit ben d'hora i hem anat xorrant la xarxa xino-xano; de fet, hem patit més fred que no pas mal temps, almenys per a nosaltres", ha afirmat Torrents.Un altre pescador que ha decidit fer marxa enrere, Agustí Bondia, coincidia en què en ho ha fet sobretot per precaució davant les previsions meteorològiques. "Tot plegat ens ha fet espantar a tots, tot i que tampoc feia tanta mala mar", ha reconegut Bondia.Bondia ha apuntat que depèn d'on es pesca. Si la barca no va gaire lluny pot retornar en poc temps si es veu sorpresa pel temporal. Però, segons el pescador, si s'està milles enfora, "allà és un altre món", i es preveia un temporal "fora del normal" que encara no ha remès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.