Societat

Moren dues persones per la grip a Catalunya, on hi ha 38 afectats a l'UCI

Les víctimes són un home de 64 anys i una dona de 75

Un home de 64 anys i una dona de 75 que patien patologies prèvies han mort per la grip A(H1N1) entre els dies 19 i 25 d'aquest mes a Catalunya, on 38 persones més estan greus, ingressades a les Unitats d'Atencions Intensives de diversos hospitals catalans.

El departament de Salut de la Generalitat informa avui en un comunicat que fins ara han mort a Catalunya vint persones per la grip, mentre que s'han produït un total de 359 casos greus, dels quals 250 ja han estat donats d'alta hospitalària.

L'activitat gripal pel nou virus A(H1N1) es manté amb una intensitat molt alta i una evolució creixent. Amb tot, entre el 19 i el 25 de novembre, s'ha observat una disminució del nombre d'urgències ateses tant als hospitals d'adults –66.644 casos, amb un decreixement del 6,78% la setmana passada– com en els infantils –4.567, que suposen un descens de l'11,97%.

En aquest mateix període, els centres d'atenció primària han atès 875.072 consultes, cosa que representa un descens d'un 0,71% respecte a la setmana passada, si bé l'activitat continua sent elevada en relació amb l'any anterior, especialment en el tram d'edat infantil. En els centres d'atenció continuada (ACUT) s'han realitzat 49.967 visites, amb un descens del 13,16% respecte a la setmana passada.

El departament de Salut precisa que, si bé el virus gripal circula amb molta intensitat a Catalunya, s'observa també la circulació d'altres virus respiratoris. Així, del total de mostres respiratòries que han resultat positives al laboratori, aproximadament un 73% correspon al nou virus de la grip i un 30% a d'altres virus respiratoris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.