Societat

"Em sap greu que Adolf Hitler perdés la guerra"

Tribunals

El judici als quatre acusats d’editar, difondre i vendre material que exalta el genocidi va continuar ahir amb la declaració dels processats, que va tenir com a moment culminant l’interrogatori a Ramón Bau, que va fer una defensa aferrissada de la seva ideologia nacionalsocialista. Com ja va fer el primer dia un dels acusats, Bau va reconèixer que té com a referència d’any zero el dia del naixement d’Adolf Hitler i va lamentar que els exèrcits aliats guanyessin la Segona Guerra Mundial. “Em sap greu que Hitler perdés la guerra, i em sap greu que Hitler perseguís els jueus”.

Bau –considerat ideòleg del moviment neonazi a l’Estat– va voler deixar clara sempre la diferència en la ideologia que ell professa i els fets històrics de l’Alemanya nazi i la persecució al poble jueu, que va condemnar en repetides ocasions ahir.

Bau va explicar que havia dimitit de la direcció del Centre d’Estudis Indoeuropeus perquè el seu projecte de legalitzar el nacionalsocialisme “havia fracassat”. Bau fins i tot va voler marcar diferències amb els skins perquè considera que han fet molt mal al moviment.

A la sessió d’ahir el magistrat va retirar un mòbil a una persona que havia fet una fotografia del judici sense permís ni autorització del tribunal. L’autor de la foto va explicar després que havia volgut retratar un procés “històric”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.