Societat

La reforma de la Diagonal es farà amb canvis parcials

Govern i oposició coincideixen a executar millores el pròxim mandat

Vint-i-quatre hores després de l’hecatombe que ha representat el 79,84% de vots contraris a la reforma de la Diagonal com la plantejava l’Ajuntament, de manera una mica sorprenent tots els grups municipals van coincidir ahir a assenyalar que la reforma integral de l’avinguda pot esperar, però que en el proper mandat serà un moment ideal per executar-hi millores parcials. Fet i fet, un element important de la proposta municipal, la connexió del Trambaix i el Trambesòs, està prevista en el pla director d’infraestructures 2010-2018 i ara cal veure quin serà el seu futur.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, en sengles entrevistes a TV3 i Catalunya Ràdio, va apuntar que s’han deixat elements per abordar la transformació més endavant “i amb altres mètodes”. “En el proper mandat nosaltres podem decidir fer reformes parcials, però no ara”, va apuntar.

El president del grup de CiU a l’Ajuntament, Xavier Trias, també a Catalunya Ràdio, va assegurar que, en cas que ell governi en el pròxim mandat, “segur que tocarem la Diagonal, però una cosa és ampliar les voreres i l’altra crear un embolic”. “Una Diagonal més pacificada, més tranquil·la i més per als vianants la vol tothom”, va afegir.

També en aquesta línia es va manifestar el president del grup d’Esquerra, Jordi Portabella, que en roda de premsa a l’Ajuntament es va mostrar segur que la gran avinguda “s’acabarà reformant, però no amb un trencament de la connectivitat” que redueixi de manera dràstica el pas del vehicle privat.

Predicant en el desert
En un altre fort eix de debat suscitat arran de la compareixença de premsa del cap de files del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, ahir també es va posar sobre la taula una possible moció de censura contra Hereu que aviat va quedar desballestada per la manca d’unitat d’acció entre els tres partits de l’oposició, malgrat que CiU, ERC i el PP sumen majoria al consistori. Fernández Díaz, en la línia de demanar responsabilitats a Hereu pel fracàs de la consulta, va plantejar que, “com que l’alcalde no dimiteix, ha de plantejar una qüestió de confiança”, i que, si no la planteja, ell pot encapçalar una moció de censura.

Però la proposta de Fernández Díaz no va ser secundada per ningú: Trias va advertir que a l’alcaldia de Barcelona s’hi arriba anant a les eleccions i que ell no està disposat a entrar-hi per la porta del darrere, mentre que Portabella va explicar que no tenia “cap interès” a obrir la porta del govern de la ciutat al PP. En aquesta línia crítica cap a la resta de partits de l’oposició, Portabella també va qualificar de moviment “tàctic cutre” les peticions de dimissió de convergents i populars contra Hereu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.