Societat

Manifestació a Barcelona per reclamar millores pels treballadors d'ensenyaments 'no reglats"

Ensenyament

Un centenar de persones s'han manifestat aquest dissabte al migdia a Barcelona, per reclamar millores laborals per als professionals que treballen en l'àmbit dels anomenats ensenyaments no reglats. Aquests serien, entre d'altres, els professors d'acadèmies d'idiomes, informàtica, formació contínua, preparació d'oposicions o mestres de música i dansa, que sumen uns 15.000 treballadors a Catalunya.

Entre les seves reivindicacions està la de tenir contractes estables, i una concreció i millora de la seva jornada laboral. Com a gest simbòlic, els manifestants han portat en processó un arbre que representava el conveni que ells demanen, i l'han deixat a la seu d'una de les patronals del sector.

D'aquesta manera, els professionals d'aquest sector educatiu han volgut fer visible davant la ciutadania, la importància de la seva tasca, que sovint es desenvolupa fora de l'horari laboral i escolar dels altres.

La convocatòria l'han fet els sindicats Comissions Obreres (CCOO) i UGT, els quals considera que, en l'actual situació de crisi econòmica, la 'formació' de tots els treballadors i treballadores és "més important que mai", donat que representa un 'factor clau' en la seva capacitat de mantenir o aconseguir feina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.