Societat

Unes 500 persones es manifesten a Barcelona per exigir que no es margini el castellà a les escoles

Unes 500 persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, s'han concentrat aquest dissabte al migdia a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, per demanar a la Generalitat que no margini el castellà a les escoles catalanes. La convocatòria l'ha fet Ciutadans (C's), que ha arribat a demanar la dimissió del president de la Generalitat, José Montilla, si no acompleix amb una sentència del Tribunal Suprem, que obliga a la conselleria d'Educació a consultar a les famílies sobre la llengua amb què volen que eduquin els seus fills.

Els manifestants han denunciat que la Generalitat "incompleix les seves pròpies lleis" i "impedeix" que els pares, mares o tutors puguin exercir el dret de triar, en noms dels seus fills, entre el 'català', 'castellà' o 'bilingüe', com a llengua vehicular en l'educació dels infants. Els convocants a la mobilització assenyalen, a més, que l'incompliment persisteix des de fa deu anys, malgrat que ja hi ha quatre sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i del Tribunal Suprem (TS) que obliguen la Generalitat a posar els mitjans perquè el dret sigui "real" i "efectiu".

La concentració, que també s'ha fet a Madrid, ha comptat amb el suport de les formacions Galicia Bilingüe, Círculo Balear, Asociación por la Tolerancia, Convivència Cívica Catalana i el Partit Social Demòcrata. L'escriptor Juan Carlos Girauta, ha estat l'encarregat de llegir el manifest de la concentració, que ha comptat amb la presència del president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, i del portaveu del comitè executiu, Jordi Cañas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.