Societat

Endesa afirma que la qualitat del subministrament és millor a Girona que a Madrid

Unió de Pagesos critica que els operaris que reparen la xarxa deixen cables als camps i destrossen cultius

El conseller delegat d'Endesa, Andrea Brentan, ha assegurat aquest dijous que la seva companyia ha realitzat un "gran esforç" en el desenvolupament d'infraestructures elèctriques a Catalunya i ha destacat que la qualitat de subministrament a la ciutat de Girona és "millor" que a Madrid.

"Els nivells de qualitat a Catalunya estan un 20% per sobre de la mitja espanyola, i en termes de TIEPI a la ciutat de Girona són millors que a Madrid capital, i estem compromesos a seguir treballant en això", ha afirmat el directiu, durant la roda de premsa de presentació del pla estratègic d'Endesa. El TIEPI mesura el temps que el subministrament elèctric ha quedat tallat en una zona i és l'indicador més utilitzat per les companyies elèctriques per mesurar la qualitat del servei prestat.

Brentan ha xifrat a més en 2.185 milions d'euros les inversions realitzades per l'elèctrica a Catalunya els últims cinc anys i ha assegurat que la seva elèctrica inverteix 90 euros a l'any per client. A més, ha afirmat que el pla estratègic d'Endesa, que inclou la retallada d'algunes partides d'inversió, no preveu "baixades d'inversions en distribució". El conseller delegat d'Endesa ha recordat que la seva empresa ha construït quatre subestacions els últims anys a Catalunya i, en total, entre "90 i 100 noves infraestructures".

D'altra banda, ha dit que la seva companyia "col·labora" en la investigació oberta per la Comissió Nacional de l'Energia (CNE) a Endesa i Red Eléctrica de España (REE) sobre els incidents a Girona i que l'actitud de l'empresa és "oberta".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.