Societat

Vuitanta autobusos sense cotxera aparquen cada dia al mig d'un polígon de Gavà

Transport

Les persones que circulen habitualment per l'autopista C-32 es deuen haver adonat de la presència d'un munt d'autobusos de color groc de l'empresa Mohn estacionats al carrer de la Tècnica, a tocar del centre comercial Barnasud de Gavà. Es tracta d'una solució provisional que ja fa vuit mesos que dura i que encara s'haurà d'aplicar cinc mesos més. És el temps necessari perquè Mohn pugui construir unes noves cotxeres.

Les actuals cotxeres, situades a Viladecans, han quedat petites per acollir els 160 autobusos que formen l'actual flota de l'empresa de transport interurbà del Baix Llobregat. Segons han indicat fonts de Mohn, les instal·lacions provisionals estaran situades al mateix carrer de la Tècnica, en uns terrenys de 10.500 m2 que l'Ajuntament de Gavà ha cedit de manera temporal. En aquest espai s'hi ha d'acabar de construir un equipament públic.

Mentre el consistori no es decideixi a fer-ho, i com a mínim durant quatre anys, 100 autobusos aparcaran en aquest indret, que disposarà de zona de repostatge i neteja de vehicles, un petit magatzem, lavabos i una cabina per al porter. Demà l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT) adjudicarà les obres, que comportaran una inversió d'1,5 milions d'euros a càrrec de l'ens metropolità.

Més a llarg termini, l'EMT està acabant d'elaborar els projectes de dues noves cotxeres soterrades al Prat de Llobregat i Badalona. En concret, les del Prat se situaran en un extrem del barri de Sant Cosme, al llarg de la ronda del Sud, entre els carrers Cardener i Túria. Tindrà capacitat per a uns 300 autobusos de les empreses Mohn, Oliveras i Rosanbus, que són les que operen a la zona i enllacen els municipis del delta del Llobregat amb Barcelona.

Atès que el 50% dels terrenys s'han de destinar a parc urbà, els autobusos s'estacionaran en un edifici d'uns 120 metres de llargada i 55 d'amplada que comptarà amb diferents nivells subterranis. La planta baixa o nivell 0 es destinarà a l'aparcament de vehicles privats. Hi haurà una vintena de places per a minibusos, el taller de reparació i manteniment i les dependències dels conductors. En els altres nivells, tots subterranis, es disposarà d'una mitjana de 60 places d'autobús per aparcar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona
BANYOLES

Fil a l’agulla per a desenvolupar Sota Monestir

BANYOLES
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc