Societat

Arriba a la plaça Sant Jaume la protesta contra la gestió de la crisi

La pluja no ha impedit que milers de persones s'hagin manifestat aquest dissabte a la tarda pel centre de Barcelona, per protestar per l'actual situació de crisi econòmica, i com els governs estan beneficiant les empreses i la banca, en detriment dels interessos dels treballadors. La protesta estava convocada per la coordinadora de la campanya 'Que la crisi la paguin els rics', i denunciava el fet que, cada dia, es produeixen 1.000 nous acomiadaments a Catalunya.

Durant la marxa, uns encaputxats han calat foc a un euro gegant fet de cartró, que s'ha posat just davant de l'entrada de la seu del Banc d'Espanya, a la plaça de Catalunya.

També durant el recorregut s'han llençat sabates contra fotografies de líders polítics dels països dels G-20, i s'han instal·lat uns taüts davant la patronal Foment del Treball, com a símbol de la precarietat que estan patint els treballadors. "Ens manifestem contra el poder dels bancs i dels financers" ha declarat a l'ACN Josep Bel, membre del sindicat Co.bas i de la coordinadora de la campanya 'Que la crisi la paguin els rics'. Bel ha denunciat l'actitud dels governs en aquesta crisi, ja que considera que no fan més que "ajudar els bancs i acomiadar als treballadors".

En referència a les mesures "anticrisi" que els governs anuncien, Bel considera que són només "petites mesures", i que la solució passar per oferir "ingressos dignes". Ha advertit que actualment hi ha un milió de catalans que se'ls està a punt d'acabar el subsidi d'atur. "No reivindiquem una misèria de 400 euros" ha apuntat Bel 'sinó 1.200 al mes bruts, que en realitat són 1.000' ha explicat.

Les reivindicacions passen també per facilitar l'accés a l'habitatge, la desaparició dels "paradisos fiscals" i que "la democràcia estigui per davant del capitalisme". Encapçalada per una pancarta en què es podia llegir el lema 'Prou acomiadaments, que la crisi la paguin els rics', la marxa ha sortit de la plaça Universitat i ha recorregut els carrers Pelai, Fontanella, Via Laietana i fins a la plaça de Sant Jaume. Allà, un grup d'estudiants contra el Pla Bolonya, han increpat els Mossos d'Esquadra que custodiaven l'entrada del Palau de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.