Societat

Consum retira en 11 mesos 850.000 productes perillosos

Consum

L'Agència Catalana de Consum (ACC) ha destruït gairebé 408.000 productes insegurs en el que portem d'any i n'ha retirat dels establiments comercials 446.000 més. En tot l'any passat es van destruir 112.000 productes.

El 90% eren joguines (sobretot objectes amb peces petites i puzzles), articles de puericultura (xumets, trones i cadiretes per a nens) i cosmètics (sabons perfumats), segons va comunicar l'ACC, que va recordar que es retiren del mercat per "evitar riscos i garantir la seguretat dels consumidors". L'incompliment d'algun requisit de seguretat que no es pugui resoldre és el principal motiu per a la destrucció dels productes.

El nombre d'alertes de productes perillosos creix cada any: des del 2000, de fet, s'han incrementat un 663% i aquest any n'han arribat 2.700 a les autoritats de consum.

Continua sent necessari, de totes maneres, fer pedagogia, i per això el Palau Robert acull fins al 18 de gener l'exposició Amb tu segur. Exposició sobre la seguretat dels productes, amb la qual l'ACC pretén informar dels elements clau per garantir la compra de productes segurs. S'ha triat aquest temps per fer l'exposició perquè per Nadal i Reis es produeix un fort increment de les vendes de tot tipus de productes, sobretot joguines, i per conscienciar els compradors de la necessitat de fixar-s'hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.