Societat

150 estudiants passen la nit a la Pompeu Fabra

Ensenyament

150 estudiants han passat el dijous a la nit a la biblioteca del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, un espai que han ocupat poc abans de la una, gairebé a l'hora del tancament. Davant la mirada curiosa de vigilants i personal de neteja, alumnes de diferents universitats que han fet vaga contra el pla de Bolonya, han fet nit a l'edifici Jaume I. Els rumors sobre una possible càrrega policial per desallotjar-los han corregut durant una bona estona, però a les dues de la matinada encara no hi havia moviments. Tot i això, alguns d'ells muntaven guàrdia a les portes d'accés per avisar als companys de la biblioteca en cas que arribés la policia.

En una jornada de vaga a les universitats públiques, uns 3.000 estudiants s'han manifestat aquest dijous pels carrers de Barcelona i han acabat la protesta al pati interior de l'edifici Roger de Llúria. Durant la tarda, la massa s'ha anat diluint i passada la mitjanit, quan només quedaven un centenar de persones, han ocupat la biblioteca. Un d'ells, Julio Casas, explica que la intenció és fer unes jornades, "només ocupem la universitat, sense aturar l'edifici ni fer malbé la universitat, per fer una activitat", ha defensat.

Al cap d'una estona d'haver ocupat la biblioteca, sense cap visita policial, alguns estudiants continuaven fent guàrdia a les entrades de l'edifici, mentre que d'altres estaven reunits, alguns s'entretenien llegint i d'altres intentaven agafar el son, en una ocupació totalment pacífica. Un d'ells, David Alfara, ha explicat que la protesta és contra l'Espai Europeu d'Educació Superior i també ha defensat el dret a fer unes jornades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona