Societat

17 casos de grip nova confirmats a l'Estat i 84 de sospitosos

Catalunya registra 11 persones que podrien patir la grip nova

El govern espanyol ha elevat a tretze els casos ja confirmats de persones que pateixen la grip nova i ha localitzat els tres nous casos "positius" a la Comunitat de Madrid, on n'hi ha dos, i a Múrcia, on n'hi ha un.

Després de la confirmació d'aquests casos, el nombre total de pacients sospitosos d'estar contagiats amb el virus de la grip porcina a l'Estat s'ha reduït a 84, 15 més que ahir.  La resta de territoris on hi ha algun cas confirmat són Catalunya, sis, Castella-la Manxa, dos, País València, un, i País Basc, un.

Pendents de confirmar

A Catalunya, es manté la xifra d'onze casos sospitosos pendents de confirmar. En aquesta mateixa situació es troben 24 persones d'Andalusia, 23 del País Valencià, 14 de Madrid, dos de Castella i Lleó, dos d'Extremadura, dos de Galícia i dos de Múrcia. Amb un cas sospitós estan Aragó, Astúries, Castella-la Manxa i La Rioja, segons el ministeri de Sanitat.

Sobre la proposta francesa de suspendre els vols amb destinació a Mèxic, la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, considera "que és una mesura molt dràstica" i que "no seria molt útil en aquest moment". "Una mesura d'aquestes característiques s'ha de pensar més i hem d'esperar a veure com evoluciona la situació per adoptar aquesta acció", ha declarat.

La titular de Sanitat ha recordat que la Comunitat Euopea i la presidència txeca també "consideren que la mesura no és apropiada".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.