Societat

Els pastissers preveuen vendre més de 660.000 mones de Pasqua a Catalunya

El gremi de pastissers de Catalunya calcula que les famílies catalanes es gastaran 25 euros de mitjana. La tendència dels mestres pastissers és reduir-ne les mides perquè els preus no es disparin

El gremi de pastisseria de Barcelona preveu vendre més de 660.000 mones a tot Catalunya durant la celebració de la Pasqua.

Els professionals calculen que les famílies catalanes es gastaran 25 euros de mitjana. No obstant, la tendència dels mestres pastissers és reduir-ne les mides perquè els preus no es disparin, tot i que asseguren que aquest any les vendes s'han recuperat.

Malgrat tot, els preus poden oscil·lar entre els 7 euros les mones més modestes i els 2.500 euros per a aquells que desitgin obres d'art fetes de xocolata.

El vicepresident del gremi, Joaquín Llobera, ha explicat que la previsió "és molt bona tot i la crisi". Per això,  Llobera s'ha mostrat "content davant de les expectatives" i ha aclarit que "cada vegada més s'elabora la mona de xocolata i menys la de pastís".

Les figures de xocolata de les mones representen personatges com Bob Esponja, els protagonistes dels films Planet 51, Tiana y el Sapo i Up, així com els jugadors del Barça Messi i Xavi. "Un altre tema recurrent seran les tres copes del F.C. Barcelona", ha assegurat.

Una iniciativa pionera aquest any i solidària amb els que tenen problemes són figures de pollets que oferiran totes les pastisseries en el marc de la campanya d'Intermon Oxfam 'Apunta't a la mona solidària', que proposa el donatiu de dos euros per a projectes de l'organització en països com Tanzània.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.