Societat

La tuneladora de la línia 9 del metro arriba a l'aeroport del Prat

Infraestructures

La tuneladora que construeix el tram de la línia 9 del metro al Prat de Llobregat ja ha arribat aquest divendres a la terminal T1 de l'aeroport del Prat després d'un any de perforació del subsòl. Amb tot, aquest tram fins a l'aeroport no començarà a funcionar fins d'aquí a tres anys.

La màquina ha construït el túnel de 4,3 quilòmetres de longitud que connectarà el polígon Mas Blau del Prat amb l'aeroport.

El tram entre Mas Blau i l'aeroport suposarà la construcció de tres noves estacions -l'actual terminal, ciutat aeroportuària i terminal entre pistes- que es posaran en servei durant el 2012.

José Montilla, president de la Generalitat, ha assistit a la finalització de les obres de perforació del túnel i a l'extracció de la tuneladora, que ha acabat la feina a uns 200 metres de la Terminal 1. El president català ha assegurat que l'arribada de la L9 del metro a l'aeroport "farà volar més alt el Prat", cap a una "meta de país".

Per a Montilla l'arribada del túnel del metro a l'aeroport "és l'exponent d'un esforç inversor sense precedents que s'està realitzant a Catalunya". "La L-9 és el projecte d'obra pública més important que s'està realitzant no només a Catalunya, sinó a Espanya i, segurament, a Europa", ha afegit.

Per la seva banda, el portaveu d'Infraestructures de CiU al Parlament, Josep Rull, ha considerat que el president de la Generalitat i el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, no haurien de visitar la L9 del metro "per un mínim de vergonya política".

"Haurien d'evitar aquest tipus d'espectacles públics, i gestionar amb diligència i discreció un autèntic caos d'obra pública en aquest país", ha dit Rull.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.