Societat

Renfe restableix el servei a la línia 1 de rodalies i parcialment a la R-3 i R-4

La confluència de diverses incidències bloqueja la major part de la xarxa ferroviària catalana, especialment entre Barcelona, Girona i Portbou

El tall en la circulació de trens que s'ha generalitzat aquest dilluns a la tarda persistia a les 20.00 hores, sobretot en les línies que comuniquen el nord de Catalunya, que ha quedat suspesa la circulació de trens de mitja distància. Tan sols la línia R-1, Molins de Rei-Mataró-Maçanet, ha pogut restablir un servei de quatre trens per hora i sentit.  A primera hora de la nit, també s'havia restablert parcialment el servei a la R-3 (Barcelona-La Garriga), i R-4 (Barcelona-Terrassa).

Els serveis d'Adif i de Renfe treballaven aquest dilluns a la tarda per restablir la normalitat a la xarxa ferroviària catalana, que ha interromput diverses línies de mitja i llarga distància i també el servei de rodalies. Adif ha informat que des de les 17.00h la caiguda d'un cable d'alta tensió prop de Granollers havia provocat la interrupció de la línia R-2 nord, de l'Aeroport a Maçanet. La caiguda d'un arbre damunt la via a Caldes de Malavella ha provocat la interrupció de la línia de mitja distància entre Barcelona-Girona-Portbou.

A la línia R1(Molins de Rei-Mataró-Maçanet Massanes), s’ha recuperat la circulació entre Barcelona i Calella i hi ha un servei alternatiu per carretera al tram Arenys-Blanes. La ciirculació de trens es fa amb restriccions entre Vilassar i Mataró, ja que els trens circulen en via única a causa del fort onatge a la zona.

Els trens circulaven per la R-2 sud amb normalitat, i també entre Barcelona i l'aeroport del Prat. En canvi, en sentit nord el servei està interromput entre Barcelona i Granollers, però funciona entre Granollers i Sant Celoni.

A la R-3 (l'Hospitalet de Llobregat-Vic-Puigcerdà), hi ha servei de tren entre Barcelona i la Garriga. A la R-4 (Sant Vicenç de Calders-Vilafranca del Penedès-Manresa), els trens funcionen entre Barcelona i Terrassa.

D'altra banda, continua interromput el servei de trens entre Manresa i Cervera de la línia Barcelona-Manresa-Lleida, a causa de la nevada. La neu ha dificultat també l'accés d'autobusos per oferir un servei alternatiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.