Societat

Hereu dubta del seu vot i Fernández Díaz diu que algú l'ha suplantat en la consulta de la Diagonal

L'alcalde no estava segur que la seva tria, feta davant dels periodistes i amb problemes tècnics, hagués quedat enregistrada, i va voler-ho confirmar a la tarda. El líder municipal del PP no ha pogut votar perquè algú ja ho ha fet per ell a través d'internet

El caos informàtic que està destarotant la consulta sobre la Diagonal afecta també els líders polítics municipals. El tinent d'alcalde Ramon García-Bragado ha reconegut aquest dimecres que Jordi Hereu va quedar-se amb el dubte de si el seu vot havia quedat enregistrat o no.

L'alcalde va votar dilluns a primera hora, quan el col·lapse en el sistema informàtic del referèndum era general, i les dificultats van ser visibles per a tots els periodistes que seguien l'esdeveniment. Va haver de consultar amb un tècnic i les imatges van ser enregistrades. Avui, La Vanguardia ha publicat que, davant del dubte, l'alcalde i l'informàtic van decidir enganyar els periodistes. El diari ha contractat un expert en lectura de llavis que ha destapat  que el tècnic li va dir que el sistema no funcionava i va proposar dir als periodistes que sí que havia votat. "No, no funciona. Potser, llavors, diguem-los que vostè ja ha votat...", va dir l'informàtic. "Sí, sí, exacte", va respondre Hereu.

Arran d'aquesta publicació, García-Bragado s'ha vist obligat a admetre que l'alcalde va tenir dubtes. Segons ha dit, "es va haver de reiniciar" el sistema i això va provocar "confusió" en l'alcalde, que "va voler comprovar a la tarda que el seu vot havia quedat enregistrat". Tanmateix, dilluns al matí Hereu va assegurar en ferm i diverses vegades que havia votat, després de la conversa amb el tècnic.

Les sospites d'Alberto
Per afegir més excentricitats a les conseqüències dels problemes informàtics de la consulta, el president del grup del PP a l'Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, s'ha trobat avui sense poder votar quan ha acudit a fer la tria –per l'opció C, la que rebutja les dues propostes municipals de reforma de la via– al punt de votació de la Teixonera. El sistema ha detectat un error i quan els encarregats de la mesa han volgut aclarir què havia passat, han descobert que constava que Fernández Díaz ja havia votat ahir, per internet.

El regidor del PP ha contradit aquesta versió i ha anunciat que sospita que algú l'ha suplantat. "És impossible que jo votés ahir a les 12.23, com em diuen, perquè jo a aquella hora era en una visita al Poblenou amb periodistes", ha assegurat. "Per no fer segons quins acusacions precipitades, aclariré si és que algú de la meva família o alguna persona de la màxima confiança ha votat per mi", ha dit de moment.

Pel que fa a l'evolució de la consulta, segons les dades de l'Ajuntament en els dos primers dies de referèndum han votat 63.000 persones, un 4,45% del cens registrat, que inclou tots els majors de 16 anys empadronats a Barcelona, estrangers i autòctons.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona