Societat

Els comerciants creuen que la festa de la plaça Catalunya ha empitjorat les celebracions de Canaletes

Creuen que l'acte impulsat per l'Ajuntament i Interior no dispersa els seguidors del Barça. Amb tot, són conscients que les alternatives no tindrien èxit, excepte el Camp Nou

L'intent de l'Ajuntament i Interior per allunyar de Canaletes els seguidors culers programant la festa de la plaça de Catalunya ha estat contraproduent, segons els comerciants de les Rambles. "L'alcalde ha ficat la pota fent aquesta festa aquí", explica un restaurador de la zona, que no vol ser identificat i que creu que les actuacions i entrevistes retransmeses per TV3 “atrauen més gent" de la que ja hi anava normalment.

Els comerços es queixen que "perden diners" i que els seus "treballadors paguen les conseqüències de la festa". Quan la zona es bloqueja policialment “afecta tothom sense distinció”. Per exemple, aquest dissabte a la nit molts establiments no van poder servir sopars i, tenint en compte la crisi econòmica actual, "només faltava això".

També entenen que serà molt difícil que hi hagi un canvi de costums. "L'única solució seria bloquejar completament Canaletes" però "això és impossible", diu Alicia Sánchez, de la sabateria Padeví.

N'hi ha que són més optimistes. Maria Jesús Pino, mestressa del quiosc situat davant del Zurich al qual pugen molts dels participants en les celebracions, creu que "si hem pogut adoptar l'euro, per què no hem de canviar el lloc de les celebracions dels títols?".  Diu que la zona no pot acollir totes aquestes festes, "no pot ser que sempre acabi  tot ple de pixats i de brutícia, a banda de les destrosses".

L'opció de celebrar la Lliga de Campions al Camp Nou creuen que és la més encertada. “Laporta hauria d'obrir el camp als seguidors del club i així s'evitarien més destrosses” perquè “no hi ha cap administració que pugui solucionar el problema”, assegura el restaurador.

Montjuïc, el parc del Fòrum o els jardins de Pedralbes
Sobre la possibilitat de crear molts punts de celebració arreu de Barcelona, com aquest dilluns ha apuntat la regidora Assumpta Escarp, tots pensen que "no tindrà cap èxit", tot i que els semblaria “perfecte” que s'emportessin les concentracions de la Rambla. Creuen que l'alternativa ha de ser "un lloc on no hi hagi veïns ni botigues". Algunes de les propostes són Montjuïc, el Parc del Fòrum o els jardins de Pedralbes, però en tots els casos creuen que la gent no hi anirà si Canaletes continua obert.

A la zona comercial valoren positivament la presència i actuació dels Mossos d'Esquadra. Creuen que "n'hi hauria d'haver més", tot i que “en comparació amb fa dos anys ha millorat prou”. Els problemes però, vénen de la gent que no va a celebrar cap victòria del Barça. "A certa hora, aquí només s'hi ajunten antisistema, antipolítics i alternatius que només volen fer mal", afirma el restaurador indignat. "La festa ha canviat molt, s'hi afegit molta gent nova, abans hi venien pares i fills que feien una festa sana i bonica", explica.

Cap dels afectats esperen “una solució” abans de la propera celebració si el Barça guanya la Champions el dia 27.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ