Societat

La cimera de Copenhaguen, camí del fracàs

Els països de l'Àsia-Pacífic no arriben a cap acord sobre el canvi climàtic, i posen en perill l'èxit de la reunió del desembre

Els líders de la regió Àsia-Pacífic han expressat avui la seva desconfiança sobre la possibilitat que a Copenhaguen s'arribi a un pacte mundial per renovar el Protocol de Kyoto, signat el 1997 i ratificat per 184 països.

Davant del previsible bloqueig, aquests països han posposat avui el seu acord sobre canvi climàtic i no han concretat fins a quin punt s'han de reduir les emissions de diòxid de carboni. En un breu comunicat, els líders de l'APEC es limiten a dir que "el desenvolupament econòmic ha de ser compatible amb el medi ambient". Ha estat una concessió a la Xina, que també ha aconseguit eliminar de la declaració final qualsevol referència al valor de la seva divisa.

D'aquesta manera, la visita del primer ministre danès a la cimera per tal que l'APEC arribés a un acord ha estat en va, i el pessimisme sobre els resultats de la cimera de Copenhaguen es fan cada cop més evidents. Els països de l'APEC representen el 40% de la població mundial.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona