Societat

L'aprovació de la nova llei d'estrangeria alinea els socialistes amb CiU contra ERC i ICV

El text amplia fins a 60 dies el període màxim d'internament i no permet que els estrangers no llatinoamericans es nacionalitzin abans dels deu anys

La nova llei d'estrangeria s'ha aprovat aquest dijous a la tarda al Congrés amb els vots a favor del PSOE, CiU, el PNB i Coalició Canària (CC). La reforma, per tant, ha tornat a alinear els socialistes amb CiU contra ICV i ERC.

Els republicans i els ecosocialistes han rebutjat el text, principalment, perquè amplia de 40 a 60 el màxim de dies d'internament permesos abans de l'expulsió d'un immigrant sense papers i, també, perquè no s'ha admès una reforma legislativa que permeti als estrangers no llatinoamericans igualar-se amb aquests últims i nacionalitzar-se abans dels deu anys d'estada al territori estatal. Aquests grups també han criticat que no es doni dret a vot en les eleccions municipals als immigrants de fora de la Unió Europea. "El problema és que per part del govern [espanyol] es prima el discurs dur abans que la realitat", ha argumentat l'ecosocialista Joan Herrera en nom d'ICV, ERC i IU.

Pel que fa a CiU, el diputat Carles Campuzano ha justificat el vota a favor per les 300 esmenes que han aconseguit fer incloure en el text i perquè la nova llei consolida i amplia les competències i el paper dels governs autònoms  en àmbits "que abans no estaven previstos", com ara la renovació del permís de residència temporal, la concessió de la regularització per arrelament o la contractació en origen.

El PP, que ha votat contra el text, creu que s'ha fet "una reforma cosmètica, continuïsta amb la política d'aquests últims cinc anys, que ha convertit la immigració en el tercer problema dels ciutadans" i l'Estat espanyol en un "colador" d'estrangers sense papers, segons el diputat popular Rafael Hernando.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.