Societat

Denuncien per primera vegada els polèmics escàners corporals dels aeroports de Londres

Una treballadora de l'aeroport ha acusat un company de 25 anys de fotografiar-la quan passava per l'aparell

Una treballadora de l'aeroport de Heathrow Londres ha denunciat a la policia que un company de feina li va fer una fotografia mentre creuava un dels escàners corporals que despullen.

La dona, Jo Margetson, ha assegurat que està "completament traumatitzada" i que no pot tornar a treballar. El company de feina que suposadament la va fotografiar amb l'escàner és un home de 25 anys a qui l'empresa concessionària de l'aeroport, BBA, està investigant. Un portaveu de BAA, ha assegurat que es prenen "molt seriosament" l'afer, i que si es confirma que hi va haver "un comportament inapropiat o mal ús dels equipaments de seguretat" es prendran "les mesures apropiades".

Debat boomerang
El cas d'aquesta treballadora de Heathrow podria reobrir el debat sobre la protecció de la privacitat en l'ús dels escàners corporals al Regne Unit. Precisament aquest dimarts un informe del parlament britànic assegura que les preocupacions sobre la privacitat dels escàners s'han "exagerat", i que l'aparell és tan "invasor de la privacitat com el rastreig manual o la inspecció de l'equipatge".

La comissió britànica per l'Equalitat i els Drets Humans ha advertit des de la implantació dels escàners que el govern hauria de prendre mesures per garantir que s'utilitzen de forma apropiada i justa i sense discriminacions per raó de sexe o raça.

Els escàners corporals es van introduir el mes de febrer a Londres Heathrow i a l'aeroport de Manchester i, tot i que no tothom hi ha de passar, els passatgers que els toca creuar-lo no s'hi poden negar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.