Societat

La Unió Europea destina 430 milions a Haití

S'estudia enviar uns 150 policies europeus per repartir l'ajut i vetllar per la seguretat

La Unió Europea destinarà a Haití almenys 429 milions d'euros per ajuda humanitària d'emergència i tasques de reconstrucció a mig i llarg termini.

Dels diners aportats, 92 milions procedeixen dels diversos Estats membres, 30 milions de la Comissió Europea, 107 milions són de fons ja existents redirigits a Haití i els últims 200 milions es planegen a mig i llarg termini, per ser destinats a la rehabilitació del país.

A més a més, els 27 estudien l'enviament d'uns 150 efectius de l'anomenada Gendarmeria europea per facilitar que l'ajut arribi a la població afectada pel sisme, segons ha explicat aquest dilluns el ministre d'Assumptes Exteriors i de Cooperació, Miguel Àngel Moratinos, en acabar el consell extraordinari de ministres de Desenvolupament de la UE convocat per coordinar l'ajuda europea a Haití.

L'Alta Representat de la UE per la Política Exterior i la Seguretat Comú, Catherine Ashton, ha presidit el consell i ha posat en relleu la "ràpida" acció de la Unió, així com els esforços de coordinació amb Nacions Unides i Estats Units.  

Ashton i Moratinos, d'altra banda, han negat haver rebut queixes per part de França sobre la gestió de l'aeroport a mans dels nord-americans. Al contrari, segons Moratinos, "tot s'ha fet amb bona col·laboració" i l'actuació dels EUA ha sigut "molt positiva".

Tanmateix, el ministre ha admès que l'arribada massiva de la solidaritat internacional ha comportat en alguns moments una presència molt nombrosa d'avions. En aquest sentit, a petició de la ONU, s'està iniciant el suport marítim i logístic a través de vaixells per facilitar l'accés i la sortida a Haití.
 
La ONU també ha demanat a la UE un major esforç en matèria de seguretat per les activitats de la missió de l'organització, i és arrel d'això que al consell s'ha debatut l'enviament d'entre 140 i 150 agents de la Gendarmeria. Tot i així, segons el secretari gal d'Estat per la Cooperació, Alain Joyandet, el govern francès "podria estar disposat a augmentar les aportacions fins arribar al miler".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tret de sortida de la Copa Amèrica de Vela

barcelona

Impulsen un estudi per a l’optimització de les ràtios infermera-pacient a urgències

FIGUERES
urbanisme

Tarragona remodela el velòdrom municipal

Tarragona

Més de 120 activitats, una cinquantena d’elles musicals, per a les Festes del Tura

OLOT
Societat

Detingudes dues persones a les festes de Gràcia acusades d’un delicte d’odi i de lesions lleus

Barcelona
tradicions

Una ruta pel nucli antic recorrerà la Solsona que ha estat font d’inspiració literària

SOLSONA

La Cantada d’Havaneres clou la jornada central de la Festa Major petita

BLANES
Societat

Dos agents de la Guàrdia Urbana retirats es querellen contra Batlle

Barcelona
patrimoni

La Torre de Santa Caterina reobre amb horari ampliat a Manresa

MANRESA