Societat

S'activa la fase d'alerta del pla d'emergències per nevades a Catalunya

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat, a la una d'aquest dimecres, el Pla Especial d'Emergències per Nevades a Catalunya (Neucat) en fase d'alerta.

Segons les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) entre la una i les set de la tarda d'aquest dimecres s'esperen precipitacions en forma de neu, amb gruixos superiors als cinc centímetres, a cotes superiors als 700 metres, principalment al Ripollès i a la Vall d'Aran. El SMC ha informat també que el risc de nevades es reduirà a la Vall d'Aran a partir de les set de la tarda.

Segons les informacions del SMC, al quadrant nord- est les precipitacions seran en forma de xàfec i podran anar acompanyades de calamarsa o calabruix. Al final del dia, la cota de neu al Pirineu baixarà als 500 metres. 

Dijous
La previsió per aquest dijous és de gruixos de neu superiors als dos centímetres a cotes superiors a 500 metres, de la una de la matinada a la una del migdia, a l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i a la Vall d'Aran.

A partir de la una del migdia, el risc de nevades es pot ampliar a les comarques de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Ripollès. Finalment, és possible que aquest dijous al vessant nord del Pirineu se superin els llindars de gruix de neu superiors als cinc centímetres per sobre dels 700 metres i els 20 centímetres per sobre dels 1000 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cues de gairebé 5 quilòmetres a l’AP 7 per l’accident d’un camió

LA JONQUERA
societat

Recorden la Núria, la cuinera morta per un reclús a Mas d’Enric, cinc mesos després

El Catllar

L’alcaldessa agraeix la paciència dels veïns per la falta d’aigua

EL PORT DE LA SELVA
Societat

Ciutat Vella blinda fins el 2028 la prohibició de rutes de consum d’alcohol

Barcelona
Societat

Mor l’historiador i arqueòleg mallorquí, Guillem Rosselló Bordoy

societat

El servei de dutxes socials i canvi de roba atén un 23,7% més d'usuaris

Manresa
medi ambient

Recorden la prohibició de banyar-se al Montseny per protegir els amfibis

Montseny
medi ambient

Els reusencs identifiquen fins a 102 espècies d’animals i plantes

reus

L’EMD aprova un Pla de Sanejament Financer fins el 2027

L’ESTARTIT