Societat

El Senat rebutja els vetos del PP, UDC i UPN a la llei de l'avortament, que tira endavant

Els ministres Aído i Caamano celebren el resultat de la votació perquè permetrà que la nova normativa aporti "més seguretat a les dones i als professionals"

El Senat ha desestimat aquest dimecres les tres propostes de veto presentades pel PP, UDC-CiU i UPN a la llei de l'avortament.

Els representants de PSOE, Entesa, PNB, BNG i alguns senadors de CiU i del Grup Mixt han unit els seus vots per rebutjar aquests vetos i donar suport a una reforma legislativa que situa en els 16 anys la majoria d'edat per decidir sobre la interrupció de l'embaràs i el liberalitza fins a les 14 setmanes.

Els vetos del PP i UPN han estat rebutjats per 134 vots davant els 126 que s'han emès a favor i dues abstencions, i el d'Unió per 132 vots davant els 128 favorables i dues abstencions.

La senadora del PSOE i secretària d'Organització d'aquest partit, Leire Pajín, que s'estrenava en aquesta cambra, ha rebutja les crítiques a la llei preguntant als seus opositors si les 100.000 dones que avorten a l'any a l'Estat els semblaven "poca demanda" com per reformar aquest text legislatiu.

Pajín també ha fet referència a la millora de la prevenció i l'educació sexual com a objectius prioritaris d'aquesta iniciativa, per aconseguir frenar i invertir la xifra d'embarassos no desitjats que es produeixen a l'Estat.

Pel PP, la senadora Carmen Dueñas ha acusat al govern espanyol d'aprovar una nova llei amb "nocturnitat i traïdoria" i ha qualificat la seva actitud de "clarament partidista". "El que vostès pretenen amb aquesta partidista reforma és imposar l'avortament lliure a la societat espanyola", ha afirmat, per assegurar que amb ella es deixa desprotegit al nonat, es vulnera la Constitució i totes les declaracions de drets humans.

El senador d'Unió Jordi Casas ha posat en dubte que l'avortament sigui un dret i ha afirmat que "estem davant una crisi de valors" en la joventut, que hauria d'haver-se abordat d'una forma global i des del diàleg.

Per la seva banda, els ministres d'Igualtat i Justícia, Bibiana Aído i Francisco Caamaño, han celebrat el rebuig als vetos presentats contra la llei de l'avortament i s'han felicitat per "la seguretat, garanties i dignitat" que aportarà aquesta reforma a la societat.

A l'espera que es debatin les esmenes, Aído ha declarat que s'està "més aprop de tenir una llei millor que la vigent, que aporti més seguretat a les dones i als professionals". La ministra ha dit que la nova llei cobrirà un "buit" que, al seu entendre, s'ha mantingut "probablement durant massa temps".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.