Societat

El Senat rebutja els vetos del PP, UDC i UPN a la llei de l'avortament, que tira endavant

Els ministres Aído i Caamano celebren el resultat de la votació perquè permetrà que la nova normativa aporti "més seguretat a les dones i als professionals"

El Senat ha desestimat aquest dimecres les tres propostes de veto presentades pel PP, UDC-CiU i UPN a la llei de l'avortament.

Els representants de PSOE, Entesa, PNB, BNG i alguns senadors de CiU i del Grup Mixt han unit els seus vots per rebutjar aquests vetos i donar suport a una reforma legislativa que situa en els 16 anys la majoria d'edat per decidir sobre la interrupció de l'embaràs i el liberalitza fins a les 14 setmanes.

Els vetos del PP i UPN han estat rebutjats per 134 vots davant els 126 que s'han emès a favor i dues abstencions, i el d'Unió per 132 vots davant els 128 favorables i dues abstencions.

La senadora del PSOE i secretària d'Organització d'aquest partit, Leire Pajín, que s'estrenava en aquesta cambra, ha rebutja les crítiques a la llei preguntant als seus opositors si les 100.000 dones que avorten a l'any a l'Estat els semblaven "poca demanda" com per reformar aquest text legislatiu.

Pajín també ha fet referència a la millora de la prevenció i l'educació sexual com a objectius prioritaris d'aquesta iniciativa, per aconseguir frenar i invertir la xifra d'embarassos no desitjats que es produeixen a l'Estat.

Pel PP, la senadora Carmen Dueñas ha acusat al govern espanyol d'aprovar una nova llei amb "nocturnitat i traïdoria" i ha qualificat la seva actitud de "clarament partidista". "El que vostès pretenen amb aquesta partidista reforma és imposar l'avortament lliure a la societat espanyola", ha afirmat, per assegurar que amb ella es deixa desprotegit al nonat, es vulnera la Constitució i totes les declaracions de drets humans.

El senador d'Unió Jordi Casas ha posat en dubte que l'avortament sigui un dret i ha afirmat que "estem davant una crisi de valors" en la joventut, que hauria d'haver-se abordat d'una forma global i des del diàleg.

Per la seva banda, els ministres d'Igualtat i Justícia, Bibiana Aído i Francisco Caamaño, han celebrat el rebuig als vetos presentats contra la llei de l'avortament i s'han felicitat per "la seguretat, garanties i dignitat" que aportarà aquesta reforma a la societat.

A l'espera que es debatin les esmenes, Aído ha declarat que s'està "més aprop de tenir una llei millor que la vigent, que aporti més seguretat a les dones i als professionals". La ministra ha dit que la nova llei cobrirà un "buit" que, al seu entendre, s'ha mantingut "probablement durant massa temps".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Argentina

Un incendi crema a la refineria més gran del país

Barcelona
Societat

Mor Jon Irazabal, historiador i expresident de la fira Durangoko Azoka

Societat

La Paeria serà part en les causes per delictes que generin alarma social

Lleida
Societat

Mor Eduardo Sayas, el català que va crear el concepte ‘top model masculí’

Infraestructures

Renfe inverteix 75 milions per modernitzar estacions a Catalunya

Barcelona
Itàlia

Recuperen el cos del magnat britànic Mike Lynch del iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

FIGUERES

S'ampliarà la zona de vianants del passeig Ramon Berenguer II per la Setmana de la Mobilitat

GIRONA
societat

Mobilització festiva i reivindicativa en defensa del parc Jordi Vilamitjana

girona