Societat

Un jutge de Barcelona decidirà si autoritza el primer canvi de sexe d'un menor a tot l'Estat

Les operacions de canvi de sexe a Catalunya es van començar a fer el desembre del 2008 i des de llavors se n'han fet 25, totes a persones majors d'edat

Un jutge de Barcelona ha de decidir si autoritza o no la primera operació de canvi de sexe d'un menor que es faria en tot l'Estat espanyol.

Es tracta d'un noi 16 anys que porta més d'un any i mig amb tractament hormonal i psiquiàtric. La llei només permet aquest tipus d'operació als menors de 18 anys si compten amb una autorització judicial. Per això la família d'aquest menor ha optat per recórrer a la justícia.

En el supòsit que el jutge aprovi l'operació, seria la primera vegada que es fa una operació de canvi de sexe a un menor a Espanya i un dels pocs casos registrats arreu del món.

Les operacions de canvi de sexe a Catalunya es van començar a fer el desembre del 2008 i des de llavors se n'han fet 25, totes a persones majors d'edat, a l'Hospital Clínic de Barcelona, l'únic centre català on es practica aquest tipus d'intervenció.

Segons ha informat el Clínic, la petició predominant és d'homes que volen ser dones: 15 de les intervencions es van fer a homes per dotar-los de sexe femení, i 10 a dones que volien ser homes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.