Societat

Mora fa tard i Saura arriba al migdia

El director general de Protecció Civil queda atrapat a quarts de set del matí als Ferrocarrils de Manresa

Un dels primers atrapats del dia va ser Josep Ramon Mora, director general de Protecció Civil. L’habitual camí a la feina, ni més ni menys que per coordinar el dispositiu d’emergència per a una jornada amb anunci de fortes nevades, se li devia fer més llarg que mai. Ell mateix va explicar que havia sortit de Manresa (Bages) poc abans de les sis del matí, però no va arribar a la seu del departament d’Interior fins a les nou del matí. Just per a la primera reunió. El motiu: una avaria als Ferrocarrils de la Generalitat. “Fa quatre anys que vinc amb els Ferrocarrils i és la primera avaria que em trobo”, es disculpava.

Al seu cap, el conseller d’Interior, Joan Saura, la nevada el va agafar fora de Catalunya, concretament a Palma, on s’havia traslladat diumenge per preparar la 6a trobada de comunitats per al desenvolupament dels Estatuts, que es va celebrar ahir. El mateix diumenge ja hi va haver una reunió informal per mirar de tancar alguns temes de cara a la cimera.

Veient que a mesura que passava el matí la situació anava empitjorant a Catalunya, el conseller va decidir tornar a Barcelona a les dotze del migdia, i qui es va quedar a les Illes va ser el secretari de Relacions Institucionals, Josep Vendrell. Saura va ser al seu departament tota la tarda. Al vespre, el president de la Generalitat, José Montilla, va visitar el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat), situat a la seu d’Interior, per conèixer de primera mà la situació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.