Societat

La meitat de nens catalans no podran anar avui a classe

Girona i les comarques centrals suspenen totalment el transport escolar

A tota la demarcació de Girona avui no funcionarà el transport escolar, i a les comarques centrals de Catalunya, tampoc. Això és segur, segons va informar ahir al vespre Protecció Civil. A la resta del territori i segons les últimes dades de què disposava ahir al vespre Educació, avui no hi haurà transport escolar a la Conca de Barberà, el Priorat, l’Alt Camp, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. A Lleida s’han suspès 140 rutes. En canvi, en un principi a la resta de comarques, entre elles la del Maresme, avui sí que hi haurà autobusos si el temps no empitjora. En tot cas, l’administració va aconsellar ahir que siguin els pares qui avui s’assabentin de la situació.

Protecció Civil va recordar que són els municipis i els consells comarcals els que han de decidir si avui hi ha escola i transport escolar o no, i ahir molts centres estaven encara a l’expectativa del temps. Això sí, segons Educació, si es pot accedir a les escoles, han d’estar obertes.

A Barcelona Ciutat ahir la majoria de centres van fer classe amb normalitat. Tan sols dos, situats a Vallvidrera, van suspendre les classes de bon matí. El Consorci d’Educació va informar a última hora que avui les escoles de la part alta no obriran.

Ahir 142.000 alumnes de tot el país (entre els quals tots els de Girona) es van veure afectats per la neu. La majoria, que van començar el dia anant a classe, van acabar la jornada lectiva abans del migdia. Molts centres van anar avisant els pares perquè anessin a buscar els seus fills. 476 centres de primària i secundària van anar tancant portes al llarg del dia.

Per avui hi ha la incògnita de si les universitats catalanes acabaran obrint o no. Ahir cap web donava informació sobre aquest tema. La Universitat de Vic, la UAB i la UdG van desallotjar ahir les aules. n


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.