Societat

Interior equiparà els bombers amb GPS i els helicòpters amb càmeres per controlar els focs

La conselleria vol incrementar els mitjans d'actuació ràpida per evitar tragèdies com la d'Horta de Sant Joan, que servirà de matèria de formació dels integrants del cos

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha anunciat al Parlament l'aplicació d'un pla de millores en l'actuació dels bombers per evitar la repetició de tragèdies com la que va costar la vida a cinc components del Grup d'Actuacions Forestals (Graf) de Lleida a l'incendi d'Horta de Sant Joan. Interior prioritza la seguretat dels bombers i la utilització de mitjans que permetin fer un enfoc global de les situacions d'emergència que es produeixin, com càmeres en els helicòpters i terminals GPS per als efectius que intervinguin en l'extinció dels focs.

El conseller Joan Saura ha anunciat durant la seva compareixença al Parlament disposar de mitjans aeris amb càmeres que permetin obtenir imatges aèries i situar sobre el mapa l'evolució de qualsevol incendi i la posició dels bombers que intervinguin en la seva extinció. La conselleria vol equipar també els bombers amb terminals GPS que permetin la seva localització permanent, i al personal de reforç de la temporada d'estiu tingui una emissora. A més, també equiparà els helicòpters de rescat i comandament amb equips GPS i de cartografia digital. Un altre punt que Interior reforçarà serà el seu parc de vehicles per al transport de bombers de forma ràpida.

Saura ha anunciat en paral·lel que el departament estudia la creació d'equips de suport als comandaments en grans emergències, incorporant la figura d’oficial de seguretat que vetlli per la integritat dels efectius d'emergències i la de supervisor tàctic que aconselli maniobres d'actuació en situacions de risc, així com la creació d'una unitat especialitzada per a habituallament i transport dels efectius de seguretat que treballen en una emergència.

Interior vol també que els bombers estiguin dotats amb més eines i mitjans per actuar davant d'un incendi de forma polivalent. La conselleria revisarà les condicions de seguretat i maniobres d’autoprotecció dels bombers en general i del Graf. El conseller Saura ha informat també que el programa de formació dels bombers inclourà l'experiència de l'incendi d'Horta de Sant Joan, que s'estendrà a tots els components del cos de bombers de la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.