Societat

El Papa accepta la dimissió d'un altre bisbe irlandès per un escàndol d'abusos sexuals a menors

Amb aquest, ja són cinc els religiosos irlandesos que han presentat la seva dimissió per l'escàndol de pedofília

El Papa Benet XVI ha acceptat la dimissió del bisbe irlandès John Magee, que ha estat acusat de mala gestió pels casos d'abusos sexuals a la seva diòcesi de Cloyne (al sed d'Irlanda), segons ha anunciat avui el Vaticà a través d'un comunicat.

La nota precisa que el motiu de la renúncia és l'indicat al punt 401.2 del Codi de Dret Canònic, en el qual "es demana al bisbe diocesà que presenti la renuncia del seu ofici si per malaltia o una altra causa greu quedés disminuïda la seva capacitat per desenvolupar-lo".

Magee, de 73 anys, va treballar a Roma com a secretari personal dels pontificis Pau VI, Joan Pau I i Joan Pau II.  Magee ha demanat "sincerament perdó" a totes les persones que havien patit abusos per part de sacerdots durant els anys en què ell ha estat bisbe a Cloyne. "A tots aquells a qui he fallat d'alguna manera o he fet patir a causa d'alguna omissió, els demano perdó" i "assumeixo tota la responsabilitat" dels errors comesos en relació a aquest tema, ha afegit el bisbe.

Plaga de pedòfils amb toga
En realitat, Magee va presentar la seva dimissió i es va apartar del govern de la diòcesis fa un any, com a conseqüència de la publicació d'un informe en què se l'acusava de no haver adoptat les mesures necessàries contra, al menys, dos sacerdots pedòfils.

La denuncia sobre aquests escàndols havia estat presentada pel National Board of Safeguarding Children a the Catholic Church in Ireland (NBSC) i és independent dels informes governamentals Ryab i Murphy, que són els que van provocar la greu crisis que està vivint l'església irlandesa en aquests moments.

Des que va esclatar l'escàndol, ja han presentat la seva dimissió cinc bisbes irlandesos, tot i això, el Papa de moment només ha acceptat la de Magee i la de l'bisbe de Limerick, Donald Brendan Murray.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.