Societat

Gemma Montull paga per poder seguir al carrer

Avala amb la taxació de dues cases la fiança de 500.000 euros que li exigien

Gemma Montull va consignar ahir al jutjat la taxació de dues cases de la seva propietat per valor de 500.000 euros com a fiança per continuar en llibertat provisional, segons va establir una resolució de la secció cinquena de l’Audiència de Barcelona. El pronunciament de l’Audiència donava quinze dies de marge a Montull per reunir la quantitat exigida i presentar-la al jutjat d’instrucció 30 que investiga el cas. El termini s’acabava ahir.

Les dues propietats amb què la imputada en el cas de l’espoli del Palau ha avalat la fiança són la seva casa de Teià i una segona casa a l’illa de Menorca. Gemma Montull ha optat per aquesta fórmula per la impossibilitat de reunir els diners en efectiu, i ara està a l’espera que el jutge ho doni per bo. La resolució de l’Audiènica decretant aquesta mesura cautelar i altres va ser recorreguda en el seu dia en considerar que era desproporcionada però aquest recurs encara no s’ha resolt.

D’altra banda, el Consell General del Poder Judicial ha decidit obrir un expedient sancionador als jutges Santiago Vidal i Maria Sanahuja per les seves declaracions crítiques amb la instrucció del cas per part del jutge Juli Solaz, que va rebre els atacs de diversos sectors que no van compartir ni el timing ni les resolucions sobre aquest tema.

Al seu dia, els pronunciaments de Vidal i Sanahuja –tots dos magistrats a l’Audiència de Barcelona– van ser criticats per la junta de jutges d’instrucció, que va sortir en defensa de la feina de Solaz. També li va fer costat l’associació Jutges per a la Democràcia, de la qual formen part també Vidal i Sanahuja.

Possible sanció
L’expedient del CGPJ pot acabar amb una sanció d’entre 300 i 3.000 euros si es considera que hi ha motiu per aplicar un càstig. Fonts judicials van explicar ahir que el fet que el cas s’obrís per un expedient informatiu i ara s’hagi passat a sancionador respon a una voluntat d’acabar sancionant els magistrats.
En conèixer la decisió, Vidal va afirmar ahir que les seves manifestacions s’havien fet en el marc de la “llibertat d’expressió”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.