Societat

La Rambla, molt malparada als fòrums internacionals de viatges

La versió digital del diari britànic The Times ha publicat dos articles sobre l'augment de la criminalitat al carrer més turístic de l'Estat

Sota el títol La Rambla horror stories flood travel forums (Les històries d'horror de La Rambla inunden els fòrums de viatges) la versió digital del diari britànic The Times publicava ahir divendres un article a petició dels seus navegants. És a dir, dijous el digital en publicava un sobre els carrers turístics més sòrdids d'Europa (The sleaziest tourist streets in Europe) i en els seus comentaris els lectors es preguntaven perquè la Rambla de Barcelona no apareixia per enlloc.

Així, el rotatiu esmenava ahir tal absència i dedicava un article sencer a La Rambla, un dels punts turístics més populars de l'Estat espanyol, i en el punt de mira als últims dies per la gran presència de prostitutes exercint a la via pública.

“El continuat declivi del carrer és ben palès en els fòrums de viatges online, en les guies de viatges i als reportatges dels diaris” resa l'article només començar, una afirmació que constata el corresponsal Graham Keeley, dient que la reputació de La Rambla només fa que baixar.

S'explica com en alguns forums els viatgers que han trepitjat la ciutat comtal relaten les seves experiències desagradables relacionades amb els carteristes, la prostitució i el tràfic de drogues. Dels exemples que posa, extrets de fòrums reals, el que més vegades es repeteix és el del turista assetjat i robat per prostitutes al bulevard més concorregut de Barcelona.

Tot i això no deixen d'esmentar que entre els comentaris negatius sobre la ciutat que circulen per la xarxa també n'hi ha de positius, on hi destaquen la vida nocturna, l'arquitectura i el bullici.

Segons l'article, el Consolat Britànic a Barcelona no pot fer massa cosa per reduir la criminalitat a la zona però si que avisa als seus compatriotes que “vigilin” quan estiguin per la Plaça Catalunya i els carrers limítrofs.

Però això no és tot. Per acabar-ho d'adobar, el diari publica avui dissabte la tercera entrega: La Rambla: from Spain's tourist haven to street of shame (La Rambla: del refugi del turisme a Espanya al carrer de la vergonya) un article on es fa ressò de les fotos de prostitutes i clients a la Boqueria publicades pel diari El País la setmana passada, i de les repercussions polítiques i socials que han generat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cervesa sota el paviment de Bruges

Brussel·les
Salvador Bacardit
Rector del Seminari de Barcelona

“Aquest curs els seminaristes es concentraran a Barcelona”

Barcelona
ciència

Mart alberga grans reserves d’aigua, però massa profundes per accedir-hi

barcelona
successos

Mor el conductor d’una moto en un xoc frontal amb un turisme a Sant Celoni

Sant Celoni
canvi climàtic

Gairebé 48.000 morts per calor a Europa el 2023, el segon pitjor any de la dècada

barcelona
Societat

La Festa Major de Badalona tindrà un Punt Lila per a una celebració lliure de violències

Badalona
Societat

Mor l’excèntric empresari austríac, Richard Lugner

Lloret denuncia sis establiments per vendre alcohol a menors

lloret de mar
successos

Mor un motorista a la C-14 a Vilanova de l’Aguda

Vilanova de l’Aguda