Societat

Montilla "condemna" l'actitud dels que critiquen l'actuació en l'incendi d'Horta de Sant Joan

El president demana als Bombers "coratge" i que mantinguin "la moral alta" malgrat polèmica pel foc de l'estiu passat

El president de la Generalitat, José Montilla, ha demanat aquest divendres "coratge" i "moral alta" als professionals dels Bombers de la Generalitat, malgrat la polèmica per l'incendi del passat estiu a Horta de Sant Joan, en què van morir cinc bombers. Montilla ha "condemnat" l'actitud dels que "amb l'excusa de voler conèixer tota la veritat [sobre aquest cas], persegueixen altres objectius i no tenen en compte si causen nous i gratuïts episodis de dolor",

El president José Montilla i el conseller d'Interior, Joan Saura, han visitat aquest divendres el parc de bombers de Tortosa i les noves instal·lacions de la seu de la regió d'emergències de les Terres de l'Ebre, que representen una inversió de 2,3 milions d'euros. Aquesta actuació forma part del programa dotat amb més de 56 milions que el departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació ha invertit en la renovació i millora dels parcs de bombers catalans.

Vot per un aclariment total
El president ha dit que "la tragèdia d'Horta serà present durant molt de temps" i ha assegurat que es fa "càrrec del dolor, la ràbia i la impotència" dels familiars dels bombers morts a Horta. En aquest punt, ha confiat en què el procediment judicial aclarirà "per a tothom" –ha recalcat– tot el que ha passat durant les tasques d'extinció d'aquell incendi, i s'ha mostrat especialment dur amb els que més estan criticant la gestió de l'incendi.

"Condemno la conducta dels que, amb l'excusa de voler conèixer tota la veritat, persegueixen altres objectius i no tenen en compte si causen nous i gratuïts episodis de dolor", ha etzibat.

Montilla ha reafirmat el suport del govern de la Generalitat al cos de Bombers i mostrar reconeixement a la seva tasca. Ha dedicat un record "emocionat" per als cinc bombers morts en l'incendi d'Horta, i també per als dos morts en l'accident d'helicòpter de Les Franqueses del Vallès. "La tragèdia d'Horta serà present durant molt de temps", ha dit el president, que ha assegurat que es feia "càrrec del dolor, la ràbia i la impotència" dels familiars dels bombers morts a Horta.

En aquest punt, ha confiat en què el procediment judicial aclarirà "per a tothom" -ha remarcat- tot el que ha passat durant les tasques d'extinció d'aquell incendi, i s'ha mostrat especialment dur amb els que més estan criticant la gestió de l'incendi. "Condemno la conducta dels que, amb l'excusa de voler conèixer tota la veritat, persegueixen altres objectius i no tenen en compte si causen nous i gratuïts episodis de dolor", ha etzibat.

Saura, convençut que el cos sortirà reforçat
De la seva banda, el conseller Joan Saura s'ha mostrat convençut que el cos dels Bombers de la Generalitat "sortirà reforçat" de la polèmica pel foc d'Horta. Saura també ha destacat que les inversions que s'estan realitzant a les instal·lacions dels bombers catalans i en les de la resta de serveis d'emergències són un exemple de l'esforç per modernitzar i millorar el servei d'aquests professionals.

En la remodelació del parc de Bombers de Tortosa i les noves instal·lacions de la seu de la Regió d'Emergències de les Terres de l'Ebre s'han invertit 2.362.806,99 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.