Societat

Geli afirma que l'incident de l'Hospital del Mar és un fet "aïllat"

CATALUNYA

La consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat que l'agressió que van patir dos pacients per part d'una dona a l'Hospital del Mar és un fet "aïllat" i que hagués pogut passar a "qualsevol altre lloc". En aquest sentit, ha insistit que si els fets haguessin tingut lloc fora de l'hospital, un dels ferits "hauria mort".

A més, ha descartat la instal·lació de detectors de metalls als serveis d'urgències dels hospitals, perquè podria semblar que "ens convertim en el que no som". Geli ha detallat que l'Hospital del Mar atén un total de 95.000 urgències l'any, i que en el que portem d'any només s'han detectat 6 agressions, dues d'elles físiques. El pacient agredit que encara està a l'hospital presenta una evolució favorable dins de la reserva. L'altre pacient agredit ja va ser donat d'alta.

Geli ha afirmat que el model de serveis d'urgències són bons i que cal "contextualitzar" aquests fets sense "menystenir" la investigació dels Mossos. En aquesta línia, ha assegurat que la gent té confiança als hospitals i que els treballadors tenen confiança en els pacients. Geli també ha puntualitzat que en el torn de nit del servei d'Urgències de l'Hospital del Mar hi treballen 28 persones més dues persones que s'encarreguen de la seguretat.

La consellera també ha explicat que des de l'any 2005 es van iniciar els registres d'agressions que pateixen els treballadors d'urgències als hospitals. En aquest sentit, ha explicat que en el que portem de 2008 s'han produït un total de sis agressions a l'Hospital del Mar, quatre de verbals i dues de físiques (incloent-t'hi també la d'aquest passat dijous a la matinada tot i que no va ser una agressió a un treballador).

L'any 2007 es van produir a l'Hospital del Mar nou agressions, vuit de verbals i una de verbal i física. El 2006 se'n van registrar setze, tretze de verbals i tres de físiques i verbals. El 2005 se'n van registrar dotze: cinc de verbals, 3 de físiques i quatre de físiques i verbals. L'Hospital del Mar atén diàriament una mitjana de 265 urgències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
trànsit

Els Mossos despleguenun macro operatiu de Trànsit amb una trentena de controls simultanis

Barcelona
BANYOLES

Fil a l’agulla per a desenvolupar Sota Monestir

BANYOLES
URBANISME

La Paeria impulsa la construcció de 17 nous habitatges al Centre Històric

lLEIDA
serveis

El nou pavelló de les Glòries incorporarà una coberta verda

bARCELONA
infraestructures

El traspàs de la línia R1 de Rodalies farà els primers passos el gener del 2025

barcelona
TREBALL

Denuncien la sobrecàrrega de feina de les infermeres a la costa tarragonina

L’Ametlla de Mar
SOCIETAT

Barcelona acull del 10 al 18 d’agost la quinzena edició del Circuit Festival

Barcelona
MEDI AMBIENT

Buiden de peixos el pantà d’Ulldecona per evitar una mortalitat massiva

La Pobla de Benifassà
INFRAESTRUCTURES

Acciona pagarà finalment els afectats per les esquerdes del túnel del Coll de Lilla

Montblanc