Societat

Sistach demana "tolerància zero" davant dels casos de pederàstia

El cardenal arquebisbe ha afegit que aquests casos són minoritaris ja que "gairebé la totalitat de sacerdots són fidels a la seva missió"

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha demanat "tolerància zero" davant dels casos de pederàstia per part d'eclesiàstics. El cardenal ha reconegut en declaracions al programa Signes del temps de TV3 que "és veritat que hi ha alguns casos de pederàstia i que són dolorosíssims i que s'han de corregir totalment". Ha dit també que el fet que hi hagi un sol cas de pederàstia d'un eclesiàstic ja és un fet molt greu "pel mal que fa a la víctima".

Tot i aquestes paraules, Sistach ha afegit que aquests casos són minoritaris ja que "gairebé la totalitat de sacerdots són fidels a la seva missió".

La visita del Papa
El cardenal Martínez Sistach també s'ha referit a la visita que farà el Papa Benet XVI a Barcelona el 7 de novembre i ha confirmat que aquest dormirà a la capital catalana i que els reis d'Espanya també hi seran presents. "La ciutat serà la capital religiosa i cultural del món", ha declarat.

Segons Sistach, el dia que el Papa vingui a consagrar la Sagrada Família, el temple tindrà el presbiteri i totes les naus acabades i els vitralls col·locats.

D'altra banda, ha considerat que la situació d'atur a l'Estat espanyol i a Catalunya és "una tragèdia" per a la societat i ha demanat que tots els agents treballin conjuntament per donar solució a aquesta "qüestió d'Estat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.