Societat

Imputen un mosso per lesionar un anti-Bolonya

Un dels ferits en la manifestació del març del 2009 identifica l'agent. L'acusen d'un delicte de lesions

El jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona ha imputat un delicte de lesions a un agent dels Mossos d'Esquadra. La víctima és un dels manifestants que la nit del 18 març de l'any passat va participar en una concentració del col·lectiu anti-Bolonya. La marxa es va organitzar hores després que s'haguessin produït incidents entre estudiants i policies pel desallotjament del rectorat de la Universitat de Barcelona, ocupat durant quatre mesos pel col·lectiu contrari a la reforma dels plans d'estudi universitaris.

La manifestació d'aquell dia va derivar en greus enfrontaments i càrregues policials, que van acabar amb diversos ferits, entre els quals fotoperiodistes de la premsa de Barcelona. El mateix conseller d'Interior, Joan Saura, en una valoració posterior dels fets, va qualificar de "desproporcionades" algunes de les actuacions policials d'aquell dia.

La imputació del mosso s'ha concretat després que la víctima l'identifiqués. Dels agents que van intervenir en les càrregues policials d'aquell dia, aquest és el primer que un jutge imputa penalment. Està previst que ben aviat declari al jutjat.

La víctima d'aquests fets va resultar ferida en la mateixa manifestació en què també va ser lesionat el fotògraf de premsa Guillem Valle, la imatge del qual amb un ull inflat, la cella oberta i un regueró de sang a la cara va ser difosa profusament. De fet, tots dos van ser atesos la mateixa nit al centre d'atenció primària Pere Camps.

Valle i un altre fotògraf de premsa que també va rebre cops aquell dia, José Colón, van presentar una denúncia contra la policia que no ha prosperat, ja que no s'ha identificat l'agent que els va agredir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador
successos

El vianant atropellat per un bus a Girona, a la UCI en estat greu

girona