Societat

Usuaris catalans de Facebook, 'absorbits' per un grup contra el canvi de nom de Spanair

Voleu trobar el vostre doble? O bé preferiu experimentar la teoria dels sis graus, segons la qual només una cadena de sis coneguts ens separen de la coneixença directa de qualsevol persona del món? Són dues opcions, força lúdiques, que s'ofereixen al Facebook.

Molts catalans registrats en aquests dos grups han detectat que la seva adhesió, de sobte, és en un altre grup amb el qual no hi volien tenir cap vincle: el d'una plataforma espanyolista que fa una campanya per evitar que Spanair canviï de nom.

"Nosaltres, com a usuaris i clients de Spanair, volem comunicar des d'aquí als nous propietaris [empresaris catalans] que:
si Spanair canvia de nom, nosaltres ens comprometem a no tornar a volar-hi més", s'anuncia en la presentació del grup en un text en castellà.

El grup té 262.848 membres, i aquest dimecres a la tarda ha saltat l'alarma quan alguns dels adherits a altres grups s'han trobat de sobte ficats en aquesta campanya, amb el seu nom i la seva foto. L'AVUI.cat n'ha constatat alguns casos. 

La descoberta ha provocat l'enviament d'un correu electrònic massiu als usuaris registrats en un altre grup creat precisament per fer aquestes comunicacions d'abast ampli.

"Atenció, hi ha un grup que fins ara tenia un nom diferent, sembla ser que relacionat amb els 6 graus de separació o amb descobrir el teu doble a internet, o alguna cosa així. Aquest grup ha canviat el seu nom i també els arguments del grup, per tant els 200.000 adherits s'han trobat de sobte formant part d'un grup contrari a la catalanització del nom d'una companyia aèria", diu el correu electrònic.

L'advertiment proposa "denunciar la suplantació del grup pirata" clicant a "Informa sobre el grup".

"Fóra bo que la suplantació que molts catalans han sofert, després d'haver estat captats en el grup que després ha esdevingut contrari a la catalanització de Spanair, no quedi impune", afegeix l'avís.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.